Valea Chintăului va fi cuplată la sistemul de gaze naturale

Valea Chintăului va fi cuplată la sistemul de gaze naturale

Compania Delgaz Grid, parte a grupului german E.ON, a finalizat investiția care vizează racordarea zonei Valea Chintăului, din municipiul Cluj-Napoca.  

Lucrările de cuplare a conductelor noi la sistemul de distribuţie fac parte dintr-un proiect de investiţii al companiei Delgaz Grid care a vizat înlocuirea a 2,2 km de conducte şi branşamente de gaze naturale.

Investiţia de 1,8  milioane de lei, are ca scop îmbunătăţirea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale pentru consumatorii din zonă.

Delgaz Grid operează o reţea de gaze naturale de 23.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău).

De asemenea, deține o reţea de electricitate de 81.900 km în şase judeţe din Moldova. De la intrarea pe piaţa locală, în 2005, E.ON a investit 1,7 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,3 miliarde de euro.

Comenteaza