Consiliul foştilor şefi de stat

Consiliul foştilor şefi de stat
Are România nevoie de Big Brother? Are România nevoie să controleze, prin serviciile secrete, întreaga corespondenţă electronică şi toate convorbirile telefonice ale cetăţenilor săi? Este chiar indispensabilă această mutare pe tabla de şah a instituţiilor de forţă? Sau, chiar a represiunii? Sau, mai degrabă, este nevoie de altceva? De înţelepciune. De inteligenţă. De echilibru. Şi, mai ales, de unitate.

Şi atunci nu ar fi oare momentul istoric pentru ca în România, pe langă instituţia prezidenţială, să fie creat şi un consiliu al foştilor şefi de stat? Nu de alta dar, tot ne batem cu cărămida în piept că ştim să luăm exemple bune din experienţa Statelor Unite. Un consiliu al unora dintre românii care au dobândit cea mai vastî experienţă în toate chestiunile mai mai puţin sensibile, mai mult sau mai puţin explozibile, care vizează interesul naţional. Un consiliu care ar putea fi prezidat, în calitate de preşedinte de onoare, chiar de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Dar, din care ar face parte şi persoane contestate de mulţi, dar cărora nu le poate fi negat de nimeni experienţa şi, chiar, expertiza în domenii extrem de importante, care vizează interese fundamentale ale statului român.

Şi, din când în când, preşedintele Klaus Iohannis ar putea să se întâlnească cu foştii şefi de stat, pentru a se consulta cu aceştia şi pentru a alege ce poate fi ales astfel încât, mandatul său să fie mai bun decât cel al predecesorilor.

 

Comenteaza