Feţele lui Băsescu la Realitatea

Feţele lui Băsescu la Realitatea
La un moment dat nu ştiam dacă în faţa noastră se află preşedintele României sau un candidat ce îşi doreşte încă un mandat de primar al Bucureştiului. A intrat în pielea primarului-candidat şi a vorbit extrem de aplicat despre proiectele unui oraş pe care parcă regretă că nu l-a condus până la capăt şi în al doilea mandat.

Am revăzut în acelaşi timp un  Băsescu acultural şi lipsit complet de respect pentru istoria unui oraş ce era pe vremuri denumit pe bună dreptate “micul Paris”. în creierul sau fără profunzimi filozofice sau respect pentru tradiţii, “dezvoltarea oraşului trebuie să se producă fără a se ţine seama de FALSA nostalgie a Bucureştiului interbelic”.

Crunt şi absolut sinistru.

 Pentru acest om, Pache Protopopescu nu reprezintă decât un simplu primar din galeria lui Halaicu, Lis şi, eventual, Videanu. Acest individ  a fost aproape 5 ani primarul celui mai important oraş al României şi este, în continuare, preşedintele unei Românii care, după mintea sa de marinar tătar fără legătură cu pământul natal, ar trebui să-şi anuleze specificul de dragul unei dezvoltări haotice imediate! Acum am înţeles de ce în zona

Primăverii - Dorobanţi s-a inventat reţeta plantării de blocuri între case. Şi mă întrebam de ce arată atât de jalnic centrul istoric al Bucureştiului!? De ce nu au reuşit încă edilii capitalei să-i mute pe romii din casele de pe Lipscani? De ce nu reuşesc asociaţiile civice să obţină schimbarea la faţă a centrului istoric?

 Oricum, am asistat aseară la o trezire a noilor corifei ai neamului cu privire la urbanismul haotic care domină Bucureştiul. Am văzut un Turcescu şi un Ursu pentru care numele arhitectului-şef şi rolul său în nenorocirea Bucureştiului nu sunt o enigmă. Am asistat la discuţii privind aceleaşi probleme privind regimul de înălţime al unor zgârie-nori ce parcă îmi aduceau aminte de lucruri mai mult decât cunoscute!

Am asistat şi la o întrebare foarte inteligent adresată, privind un al treilea vot de încredere al bucureştenilor pentru un candidat aparţinând aceluiaşi partid, în situaţia în care în acest moment Bucureştiul este un oraş nenorocit arhitectural, urbanistic şi din punct de vedere al traficului. Excelent pusă problema. Pentru că în afara continuării atacului la clasa politică, Băsescu nu s-a sfiit nici acum să continue campania electorală pentru candidatul Blaga şi să reitereze poziţia critică împotriva candidatului independent Oprescu.

 Un candidat care, potrivit unui proaspăt sondaj Insomar, are 39% din opţiunile de vot ale bucureştenilor faţă de 24%, cât are ‘nea Vasilică al lui Traian. Adică pentru Preşedintele “tuturor românilor”, lui Oprescu nu îi ajung 39%, în timp ce Blaga doar a pornit ceva mai greu, dar va câştiga!? De altfel, asta ne arată că migrenele au început să se instaleze în Dealul Cotrocenilor, având în vedere că o pierdere a capitalei la alegerile locale din acest an ar echivala cu un prim semn al decăderii.

 Un început al sfârşitului. Pentru ca partidul său să pornească în toamnă ca favorit incontestabil, Blaga trebuie să câştige Bucureştiul. Altfel, reduta numărul unu se poate transforma în Mohacs sau Waterloo atât pentru partid în această toamnă-iarnă, cât mai ales pentru Băsescu în toamna lui 2009. Practic, acesta nu se va da în lături în a-l susţine făţiş pe Blaga, tocmai pentru că fără Bucureşti bazinul său electoral ar da semne de micşorare a capacităţii de susţinere.

 în rest, acelaşi Băsescu pentru care a arunca o bombă echivalează imediat cu o retractare. “Au fost unii care au venit la mine acasă şi (a revenit după 10 min.) şi la birou pentru a-mi solicita intervenţia în stoparea unor dosare”. Foarte interesant, dar tot atât de grav! Cine ar fi acei indivizi putem doar bănui. Cu siguranţă, nu fac parte însă din rândurile duşmanilor declaraţi.

Pentru simplul motiv că aceştia nu ar avea acces la locuinţa sa personală. Şi preşedintele a vorbit de locuinţa sa, totuşi! în rest, ok poziţiile lui Turcescu, Ursu, Buşcu sau Hurezeanu, care nu i-au permis preşedintelui să zburde printre întrebări şi subiecte! 

Comenteaza