Fals complot cu viceprimar, aeroport şi Elodie

Fals complot cu viceprimar, aeroport şi Elodie
Adică, mă rog, pe aceia care înţeleg că în actuala fază de dezvoltare a oraşului, un aeroport internaţional la standarde europene ar face imense servicii nu numai Clujului, ci întregii zone, poate chiar a unei bune părţi a Ardealului.

Majoritatea celor cu “scaun la cap” sunt îngrijoraţi: oprirea lucrărilor la modernizarea aeroportului, în lipsa autostrăzilor ar avea,  - chiar sub “acoperirea” populistă a necesităţii construirii de locuinţe sociale - asupra Clujului un efect mai distrugător chiar decât întreaga epocă Funar. Presa se dă, şi ea, de ceasul morţii să afle ce se ascunde în spatele misterioasei întâlniri recente, – despre care toţi oficialii administraţiei clujene, mai mult sau mai puţin politicieni, afirmă că nu au cunoştinţă -, dintre d-l viceprimar Adrian Popa, membru marcant al PNL Cluj şi d-l Florea Geică, directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Cert este că aceştia s-au întâlnit, dar degeaba au încercat ziarele să afle ce anume au pus la cale cei doi. Cum nici d-l Geică, nici d-l Popa nu au binevoit să răspundă la telefoane (în singura calitate în care jurnaliştii i-au căutat şi probabil că-i vor căuta vreodată, cea de “persoană publică”), au intrat pe rol “sursele”.

Unii s-au grăbit să titreze că Popa, în dubla sa calitate de viceprimar şi “pion”, ar fi încercat să protejeze, prin acţiunea lui de blocare a aeroportului, interesele unui om de afaceri local, care construieşte chiar în zona cu pricina. ZIUA de Cluj a ales să verifice mai bine, evitând astfel eventuale “intoxicări” şi rezultatul nu a fost acelaşi, drept care nu am putut constata decât că misterul Popa-Aeroport se adâncea, cu fiecare nouă informaţie. Cum o eventuală acţiune de oprire a lucrărilor de mărire a pistei de decolare punea în pericol chiar contractul cu Nokia, al liberalului Nicoară, am aşteptat câteva zile o promisă conferinţă de presă a acestei formaţiuni politice, pentru lămurirea a ceea ce ar fi putut să fie un conflict “liberalo-liberal”.

 Dar curajul binecunoscut al şefilor clujeni ai PNL nu a fost dezminţit: patru zile aceştia au rămas “eroic”, cu capul în nisip. Apoi a venit, rece, ca o ploaie de toamnă, confirmarea ştirii că d-l Florea Geică se află de luni la ceva fel de “conferinţă şpriţuri euro-asiatice”, tocmai în Dubai. O explicaţie extraordinară pentru faptul că Autoritatea d-sale a răspuns aiurea la întrebările noastre, încercând prin învăluire să evite a da o lămurire clară a ceea ce a discutat d-l Geică cu vicele clujean. Din acest moment, ceea ce părea doar un mister s-a transformat pe dată într-un scenariu mirobolant. încă de luni se ştia că d-l Popa se află şi d-sa, tot în Dubai, însoţit de prietenul său, omul de afaceri clujean.

Dar spre deosebire de d-l Geică, acesta se afla pur şi simplu în unul din multele sale concedii de odihnă. Acesta a fost momentul culminant: toată lumea a fost tentată să creadă că întâlnirea celor trei personaje a fost aranjată pentru a pecetlui, ca în lumea bună - la renumitul hotel Burj Al Arab - o înţelegere. Eronat. Eu cred că d-l Popa a fost trimis în Dubai în misiune. O misiune grea, secretă, “under cover”, la fel cu cea a recuperării ziariştilor din Irak. Anume, aceea de a o recupera pe celebra Elodia Ghinescu din locul unde este ţinută împotriva voinţei ei de către amant, “sepepistul”.

Când am spus aceste lucruri în plenul redacţiei lumea a râs, dar în momentul când, ca prin minune, după cinci zile de tăcere d-l viceprimar a răspuns la telefon, din Dubai, anunţând că la revenirea în Patrie “vom avea o mare surpriză, pe care nu ne-o poate anunţa doar nouă, fiindcă nu ar fi corect ca noi să avem exclusivitate”, mi-au dat cu toţii dreptate. Aceasta a fost certificarea faptului că ne aflăm în faţa unui fapt excepţional: un clujean tânăr, frumos, cu vădit aer de James Bond o aduce pe Elodia acasă, iar pe aeroport aşteaptă ca de obicei Marele Preşedinte.

Elodia aleargă cu lacrimi în ochi şi-l îmbrăţişează pe preşedinte, apoi pe poliţistul Cioacă. A devenit mai mult decât clar de ce nu putem avea exclusivitate de la d-l Popa, deşi, în treacăt fie spus, ziarul nostru a fost singurul care a tratat cu decenţă şi profesionalism subiectul “Aeroportul”: dl viceprimar are, desigur, obligaţia de a vorbi în primul rând la OTV, aceasta fiind canalul media care s-a ocupat cel mai consecvent de celebrul “Caz Elodia Ghinescu”, aşa că nu ne putem supăra pe el.

Aeroportul se va construi, omul de afaceri îşi va putea derula în linişte investiţiile, fără a mai fi suspectat de nimic, iar d-l Popa va fi sărbătorit de clujeni (şi decorat de preşedinte) cu fast, pentru că a redat-o familiei pe Elodia. Prin acest act eroic întreaga ţară şi-a recăpătat liniştea şi posibilitatea de a dormi noaptea, Luis Lazarus va fi concediat de către Dan Diaconescu Direct, iar răutăcioşii nu vor mai avea tupeul să-i numere d-lui viceprimar concediile, lucru care, dealtfel, ar fi şi dificil de făcut.

Comenteaza