Regina timpului Probabil

Regina timpului Probabil
Am încercat să fac o predicţie la câte ore ajunge ziua dacă valoarea timpului scade precum leul în faţa euro. Până încape de 5-6 ori, de zici că-i rudă cu Caritas.

Ştiaţi, desigur, că alea 24 de ore au valoarea a doar 16. Nici timpul nu mai e ce-a fost odată. Şi totuşi, lucrurile par la locul lor. Mai puţin gradele - suntem mult sub temperatura primăverii. E aşa frig din cauza încălzirii globale. Nu mă întrebaţi cum pentru că nici eu nu întreb şi sper să îmbătrânesc frumos chiar aşa, nedumerită, dar mult mai încolo...

Când eram tineri luam antibioticele cu un borcan de iaurt şi ce bine ne făceau ambele. Apoi, în facultate, la un moment dat, a cercetat careva şi ne-a spus: otravă curată! Iaurtul ucide antibioticul. Ok, să-l lăsăm în viaţă, am răcnit cu toţii... şi am luat antibioticul cu apă.
Polidinul... mai ştiţi polidinul?

O fiolă magică. Erai răcit, pac! o injecţie şi gata, nu mai erai răcit. Tot aşa... Într-o zi s-a spus stop / pe piept / e ucigător, nu-l mai luaţi. Şi noi nu l-am mai luat. Mă rog, cred că numai cei care am fost la cursuri atunci, că au fost unii lipsă. Şi mediciniştii chiuleau, na... Ce să le facem. Iar ăia care au lipsit (motivat, sper) încă se mai tratează cu polidin, cu succes. Ba le mai învaţă şi pe toantele alea de la ţară, care nu ştiu că el, polidinul, nu mai reprezintă nimic. Şi se vindecă de răceală şi gripă ca găinile. Te şi enervează atâta nepăsare în faţa progreselor ştiinţei.
Da, lucrurile sunt la locul lor.

E adevărat că de îndată ce ai deschis televizorul te ia flama de la strălucirea domnului Lincu de la sindicat care, ghiciţi ce?! Da, azi e la a enşpea conferinţă de presă. La a treia extragere a concursului "Cine-i regina?". Zici că suntem la Loto 6 din 49... Marica de la sindicat n-a stat la primul tur. Blaga de la PDL n-a stat la al doilea tur. Hai, mai răsfirat, că poate! Acuma o nimereşte. Şi, hai, linişte în tribune că poate dă un as. E păcat, zău... Se chinuie şi el, ne chinuie şi pe noi. Cel mai greu nu e să duci DSNG-ul după el. Cel mai greu e să nu râdă reporterul ăla în hohote, că e şi el un fel de om. Reporterul. De la dl Lincu nu mai avem aşteptări.

Aşa se nasc marile personaje ale basmelor sau istoriei. Aşa, de la poveşti ca asta cu sindicalistu'. Ce, credeţi că Harap-Alb a fost altceva? Nu, a fost un vameş necorupt ca ăsta de-l facem noi celebru, că ne uitam în guriţa lui ca o cireaşă, la ochişorii lui lucioşi... De fapt, Lincu ăsta seamănă mai mult cu lupul din Scufiţa Roşie. Aşa, după descrierea mea. Dar poate n-am talent. Nu ştiu eu să-l descriu. Temă pentru acasă: ghiciţi câţi pedelişti va mai enerva Lincu până la retragerea lui definitivă, cu torţe (alături de unul de spusei eu săptămâna trecută).

Supliment pentru necredincioşi: ghiciţi câţi martori va avea cel care va afirma că omul n-are toată ţigla pe casă.(Numai din România, restul nu se pun.)

Pedeapsa: Lincu însuşi va fi denumit din oficiu "regina timpului probabil" şi obligat să prezică temperaturile exacte ale fiecărei dimineţi de-acu' până în 2012 / la sfârşitul lumii.
Gata. Restul poporului român se poate relaxa. Ah, a rămas amănuntul ăla cu benzina. 6 lei. Un fleac... câtă benzină să-ţi trebuiască să pui în brichetă?!?

Anca FLOREA

 

 

Comenteaza