“Am să mă întorc bărbat”

“Am să mă întorc bărbat”
Emil Boc a ascultat probabil de multe ori în ultimele zile ori în ultimele săptămâni hitul vechii formaţii Vama Veche.

 

înainte cu doar cinci zile de a părăsi Palatul Victoria, premierul de la Cluj încearcă să ne convingă mai mult decât oricând că iubeşte Clujul şi pe cetăţenii săi. Toate caracterizările care l-au transformat în zece luni de mandat dintr-un politician de viitor într-un biet soldat copleşit de greutatea bastonului de mareşal pe care i-l croia pe spate Traian Băsescu dinspre Cotroceni pot fi uitate cel puţin de către clujeni în cazul în care se analizează ultimele decizii ale fostului primar de Cluj, încă premier interimar în exerciţiu. Ba mai mult, chiar noi, jurnaliştii clujeni, care am fost atacaţi şi terfeliţi pentru că am intervenit în mod public în apărarea premierului nostru atunci când, în primăvara acestui an, întreaga presă  îl luase în vârful pixului cu oareşice răutate, în ultimele luni ne-am îndoit că demersul nostru ar fi fost unul de apreciat...

 

 Domniei Sale Domnului Boc i se părea probabil, din înălţimea fotoliului de premier, că acest gest al unor bieţi jurnalişti clujeni i se cuvenea. Noi am făcut gestul pentru susţinerea unui clujean în faţa agresivităţii fără precedent a lighioanelor de Dâmboviţa şi o vom face în continuare, fie că e vorba de ardeleanul Klaus Johannis, fie de clujeanul nostru Ioan Rus.

 

Emil Boc al nostru încearcă, însă, să dovedească pe ultimele zile de mandat, cel puţin celor care l-au încărcat cu energie din inima Ardealului, că are boaşe. Sincer, după evoluţia din ultimele nouă luni, chiar şi noi, care i-am iertat multe păcate, ne îndoiam serios că ar mai deţine aşa ceva. Ni s-a părut, din păcate, în ce-l privea pe distinsul profesor, tot mai mult, că odată plecat spre Bucureşti şi intrat sub directa supraveghere a preşedintelui jucător, acestea i-au fost tăiate şi puse la păstrare în congelatorul istoriei.

 

în logica prezidenţială, singurul deţinător al unor astfel de bijuterii ar trebui, poate, să fie exclusiv Domnia Sa, cârmaciul! Emil Boc a dovedit, însă, ieri că toate caracterizările răutăcioase din spaţiul public: “slugoi”, “trompetă”, “marionetă”, “papagalul lui Băsescu” nu au nici o legătură cu dragul nostru fost primar şi actual premier. Fostul primar de Cluj dovedeşte încă o dată că nu a uitat de clujeni, ba, mai mult, că riscă enorm pentru ei.

 

în sfârşit, Emil Boc a luat o decizie de unul singur, fără a avea nevoie de girul Cotroceniului. Una, poate singura! Premierul a luat 70 de milioane din ultimele 100 de milioane pe care le mai avea la dispoziţie în Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziţia directă a premierului în excerciţiu şi i-a direcţionat către plata a 60 de milioane din lucrările executate deja pentru tronsonul Turda-Gilău la Autostrada Transilvania şi încă 10 milioane pentru Centura Ocolitoare Vâlcele-Apahida din partea de Est a Clujului.

 

 Din acelaşi fond de 100 de milioane, premierul a mai luat 20 de milioane pentru fluidizarea traficului pe DN1 şi Centura Rutieră din Nordul capitalei. La acestea s-au mai adăugat 10 milioane pentru Centura de la Oradea. în acest moment, Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pe 2009, adică pentru încă două luni pline, mai deţine doar 7 milioane de euro. în sfârşit, Emil Boc nu s-a sfiit să direcţioneze bani către Ardealul său!

 

 Nu a mai cerut aprobarea Şefului suprem. în mod special, acelaşi Emil Boc nu a ezitat să finanţeze în toate cele zece luni de mandat lucrări începute în zona Clujului şi în Ardeal. Gestul său de ieri şi analizarea prestaţiei sale strict cu privire la Cluj mă fac să cred că cel puţin în ceea ce ne priveşte pe noi, clujenii, Emil Boc şi-a recăpătat bărbăţia. Profesorul Boc parcă vrea să ne spună tuturor celor care odată, demult, credeam în el... “Am să mă întorc bărbat!”. Aşa să fie, nea’ Emile?

 

Comenteaza