Băsescu, mai tare decât doctorul Streinu-Cercel

Băsescu, mai tare decât doctorul  Streinu-Cercel
Cum le ştie El pe toate... Şi încă ceva în plus...Cârmaciul României este şi medic specialist epidemiolog. Nu se ştie încă dacă studiul l-a făcut pe nava Biruinţa sau în întâlnirile de seară cu Elena.

Nu cea din Troia, cu siguranţă! Luni am asistat la un nou episod din transformarea României în spaţiu vital tip feudă, în care poate vorbi, emite păreri şi da sentinţe un singur om. Doar unul. Singurul care le ştie pe toate sau, cel puţin, are impresia ori dă impresia că le ştie! Luni spre seară, preşedintele a ieşit public în mod virulent, uşor răguşit după mitingul electoral de la Iaşi, pentru a-l pune la respect pe unul dintre cei mai reputaţi virusologi din România, directorul Institutului “Matei Balş” din Bucureşti. Băsescu a dat lecţii în direct, în faţa unei naţiuni înmărmurite, despre Gripa cea Nouă şi mult mai puţin rea decât ne-a dat să înţelegem cu doar câteva ore în urmă reputatul specialist Streinu-Cercel.

 

Preşedintele Traian Băsescu s-a crezut luni după-amiază mai specialist decât specialiştii şi mai doct decât doctorii şi ne-a oferit o nouă mostră despre cum se conduce România în mod discreţionar. Toată puterea şi ştiinţa, în mâna unui singur om. El Cârmaciul! Traian cel specialist şi bun. Traian Băsescuuuuulllll! Unicul fiu al poporului. Farul călăuzitor al naţiei. La ce a dus ieşirea în forţă a Preşedintelui? La mai nimic, ar spune politicienii României. La o simplă demisie a unui medic specialist, care şi-a dovedit şi calităţile de manager.

 

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, numit în urmă cu doar o lună, a demisionat ieri din funcţie. Politicianul Băsescu a fost mai tare decât specialistul Streinu-Cercel! Acesta a ales calea demisiei pentru că a intrat în conflict direct cu preşedintele Băsescu. Pentru că nu a vorbit prostii şi şi-a permis să le spună românilor în faţă adevărul despre Gripa Nouă. Pentru că şi-a permis să-i anunţe că până pe 26, respectiv 29 noiembrie nu vor avea nicio doză de vaccin antigripal, în timp ce preşedintele Băsescu a afirmat, luni după-amiază, că există deja un milion de doze de vaccin antigripal disponibile realizate de Institutul “Cantacuzino” şi că în următoarele 10 zile ar mai putea fi încă un milion de doze disponibile. Aoleu!? Sunt, cumva, două Românii? Una a lui Streinu-Cercel şi una a lui Traian Băsescu?

 

în realitate, Băsescu a vorbit prostii. Numai prostii. De frică şi ciudă deopotrivă. Traian Băsescu a suferit că nu a ieşit el în public să informeze poporul cu privire la Gripa Nouă şi că nu a reuşit să pună monopol pe o problemă de maximă sensibilitate în spaţiul public. Este absolut inadmisibil ca unul dintre cei mai mari epidemiologi şi unul dintre cei mai buni specialişti în boli infecţioase, Adrian Streinu-Cercel, să demisioneze din cauza presiunilor unui politician inconştient.

 

Ieri-dimineaţă, la Realitatea Fm, consilierul pe probleme de sănătate al preşedintelui Băsescu, un anumit domn Virgil Păunescu, îl ataca, la rândul său, virulent pe Dr. Streinu-Cercel şi afirma cu nonşalanţă că acesta, din momentul în care a preluat postul de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, nu mai este specialist, ci şi-a pierdut această calitate! Nebunii sunt printre noi, cu siguranţă!

Dacă Băsescu era primul care ieşea şi atenţiona asupra posibilei pandemii de Gripă Nouă, nu mai era nicio problemă şi, sigur, Streinu-Cercel nu mai era “Bau-Baul” României şi Băsescu ar fi fost “cârmaciul bun” atent la binele poporului său. în acest moment se pune o singură problemă: dacă Traian Băsescu este complet iresponsabil?

 

Să te iei de un medic specialist pentru că şi-a permis să atragă atenţia asupra pericolului de pandemie a gripei noi?! Disperarea de a putea pierde puterea i-a întunecat complet raţiunea primului om din stat? Mă întreb ce ne va spune Traian Băsescu despre faptul că Dr. Streinu-Cercel ar fi indus panica în populaţie luni, 2 noiembrie, în momentul în care se vor anunţa primii zece mii de infectaţi cu AH1N1 în România şi, Doamne Fereşte, primul mort!

 

De autentic păcălici mi s-a părut a fi poziţia premierului României, chiar dacă interimar, care, întrebat despre măsurile luate de România împotriva declanşării pandemiei, ne spunea că fiecare dintre noi trebuie să fim propriii noştri agenţi antigripă! No Comment. Extrem de profund Premierul României...

 

Comenteaza