Când regele va înjura monarhia

Când regele va înjura monarhia
Fostul şef al Planificării din vremea comunistei Românii, primul frânar al reformării economiei postdecembriste, alături de tătucul său spiritual, Ion Iliescu, a avut ieri o ieşire care dacă venea din gura unui ţăran căruia i-a fost smuls pământul pentru a-l băga în colectivă, ar fi avut o noimă. Doar că nea Nicu este exponentul unui regim care a luat cu forţa pământurile oamenilor.

Mai clar: în intensa zbatere de a reintra în viaţa politică, fostul premier Adrian Năstase se destănuie pe blog-ul personal. Fostul preşedintele al PSD susţine că PSD are nevoie de o conducere colectivă, pentru că şi-a pierdut direcţia şi logica de a funcţiona coerent. “Această propunere ar fi o soluţie temporară, menită să îi aducă înapoi pe toţi cei care reprezintă un curent important din partid şi care să ajute, cumva, la revenirea noastră”, mai afirmă Năstase.

Avalanşa de gafe a lui Geoană, din ultima vreme, pare a justifica semi-încercarea de puci a lui Năstase, iar argumentaţia cu pierdutul direcţiei şi al logicii partidului pare, de asemenea, o poză fără retuşuri a zilei. Ideea lui Năstase suferă de o singură hibă, pe care, de regulă, o au toţi vizionarii: ignorarea Statutului PSD. Dar când în scenă intră şi nea Nicu, comedia e gata.

“Colective ştiţi că am avut, au fost CAP-urile”, a spus Nicolae Văcăroiu, întrebat cum comentează declaraţia fostului lider PSD. Este răspunsul unui beneficiar net al fostului regim comunist, dat unui alt personaj care nici pe departe nu a murit de foame cu un socru ministru de-al lui Ceauşescu.

 Dacă la bătrâneţe, nea Nicu încearcă să se transforme într-un disident al regimului comunist, înjurând din vârful buzelor colectivizarea ale cărei “roade” le planifica, atunci I.L Caragiale şi-a ratat vremea în care a ales să trăiască. Nea Nicu, un Rege adevărat, nu va înjura niciodată monarhia, chiar dacă nu e cea mai bună. Din demnitate.

Comenteaza