Cine câştigă în PNL Cluj

Cine câştigă în PNL Cluj
De bună seamă, vizibilitatea în politica românească este asigurată de scandal şi vociferări, exemplele “centrale” fiind deja plictisitoare. Mirosul de sânge liberal a început deja să dilate nările în urbe.

Viceprimarul Adrian Popa va fi, incontestabil, una dintre vedetele locale, după ce “greii” organizaţiei, Marius Nicoară şi Horea Uioreanu, i-au arătat un cartonaş portocaliu, cu o nuanţă puternic alunecătoare spre roşu. Cazul este cunoscut, fiind prezentat, în premieră, de ZIUA de Cluj.

Viceprimarul Popa a fost la Bucureşti, la Autoritatea Aeronautică, a discutat ceva despre un proiect imobiliar, iar şeful Autorităţii, Florea Geică, i-a scris lui Nicoară, preşedintele Consiliului Judeţean, că se poate ajunge la o stare de incompatibilitate între dezvoltarea aeroportului (noua pistă de 3.500 de metri) şi proiectul imobiliar prezentat de viceprimar.

 în esenţă, liderii liberali judeţeni au declarat că, dacă demersul lui Popa poate afecta dezvoltarea aeroportului, viceprimarul îşi poate lua adio de la PNL. Nu mai vorbim de comunicarea în PNL Cluj: în ziua în care a apărut adresa Autorităţii, viceprimarul pleacă în concediu, în Dubai, zic cârcotaşii.

Tot în Dubai, în aceeaşi perioadă, a fost şi Geică, şeful Autorităţii, la o conferinţă aviatică. Din câte se poate vedea pe Discovery Chanell, în Dubai a fost construit un paradis turistic, cu servicii de chiar şapte stele.

 în cadrul acestor servicii intră şi telefonia. După patru zile de la plecarea viceprimarului, se pare că acest serviciu nu a fost folosit, întru firească lămurire, dinspre PNL Cluj către Popa şi viceversa. Popa a promis că va dezvălui duminică despre ce proiect a vorbit la Bucureşti, înainte de a fi chemat la covorul roşu de la partid.

Aşadar: Popa nu vorbeşte cu PNL Cluj. PNL Cluj nu ştie ce a vorbit Popa. PNL Cluj ameninţă cu excluderea lui Popa. Popa este considerat, în PNL, “prea” apropiat de Emil Boc. Boc nu e iubit de liberali (ok, nici invers).

Iar Popa nu vorbeşte decât duminică. în ăst răstimp, liberalii clujeni fac un sondaj intern, de măsurare a notorietăţii, pentru a desemna, eventual, persoana care se va bate cu Boc la anul. Tăcerea de o săptămână a lui Popa i-a determinat pe mulţi, pe foarte mulţi, să se întrebe: “Cine-i Popa? A, da!”

Comenteaza