Cine fluieră finalul?

Cine fluieră finalul?
Vorbim despre Cadu şi Bornescu şi l-am uitat pe Alexandru Tudor.

"Banii pe bilete! Domnule, scrieţi acolo să ne dea banii înapoi!". Are în jur de 40 de ani, e uşor grizonat, nu pare a fi genul suporterului prezent în fiecare weekend pe stadion. Priveşte spre terenul gol şi nu acceptă că partida s-a încheiat aşa de repede. Între timp, spectatorii aşteaptă o decizie, dar Alexandru Tudor nu fluieră finalul. Considerat cel mai bun arbitru român, Brad Pitt a fost depăşit de miza întâlnirii. A acordat un penalty discutabil într-un meci cu încărcătură crâncenă şi apoi s-a pierdut cu firea. "U" Cluj are de ce să regrete că nu a solicitat arbitri străini. Un central care ştia meserie nu ar fi acordat lovitură de pedeapsă decât într-o fază clară.

Senzaţia era că meciul putea continua, că Tudor s-a pripit. Incidente au fost şi la Barcelona - Real şi jocul nu a fost oprit. Dacă fotbaliştii s-ar fi întors nervoşi pe teren, gata să continue conflictul, avea cartonaşul roşu la îndemână. Observatorul Alexandru Boc susţine că Tudor a decis să nu reia derby-ul pentru că ar fi trebuit să elimine mai mult de cinci jucători din ambele echipe. Dacă mâine s-ar desfiinţa lotul de arbitri, nu ar fi nici o pierdere. "Fluieraşii" care au scăpat de anchetele DNA-ului nu au valoare. Credeam că după celebrul caz "Bricheta", în interpretarea lui Alexandru Deaconu, nu vom mai ajunge în situaţia în care un titlu să fie decis de comisiile federale. Acum Traian Băsescu îl va decora şi pe Alexandru Tudor?

Urmează decizia Comisiei de Disciplină. Se vorbeşte şi despre o hotărâre prin care ambele combatante să piardă cu 3-0. Se impun câteva precizări. Feroviarii au plecat la vestiare la îndemnul centralului bucureştean. Nu ştim cum s-ar putea justifica o decizie prin care CFR va pierde meciul cu 3-0, dacă jucătorii liderului nu au părăsit gazonul fără voia arbitrului. S-ar putea invoca incitarea la violenţă. Tudor nu a reţinut carnetele fotbaliştilor implicaţi în scandal, nu l-a eliminat decât pe căpitanul liderului. Doar Cadu riscă deocamdată să fie pedepsit, deşi Bornescu a mărturisit că a fost lovit cu piciorul în spate de Camora. Conform articolului 51 din Regulamentul disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal, Cadu poate primi între 2 şi 6 etape de suspendare pentru că a provocat publicul. Până şi eliminarea căpitanului liderului e un semn de slăbiciune, un gest de compromis, pentru că portughezul nu ripostează când e împins şi tras de tricou de Bornescu.

Potrivit articolului 63 din acelaşi regulament disciplinar, dacă se va considera că Bornescu doar şi-a bruscat adversarul, portarul va sta în tribună 2 sau 3 meciuri. Dacă se va discuta de lovire, Mircea ar putea absenta 6 meciuri. Recent, Rapid a primit două runde cu porţile închise după ce preparatorul Diego Longo l-a bruscat pe Heleşteanu la meciul cu FCM Tg. Mureş. E aproape cert că Universitatea nu se va mai întâlni cu fanii până în sezonul viitor.

E puţin probabil ca meciul să se rejoace într-un campionat comprimat la maximum. Nu se poate programa nici după ultima rundă, pentru că întâlnirile din ziua decisivă trebuie să se dispute la aceeaşi oră. O soluţie de compromis ar fi amânarea ultimei etape. CFR cere victoria la masa verde, invocând nerespectarea măsurilor de securitate. Avem oficiali antrenaţi să jongleze cu paragrafele şi regulamentele, încât nu este exclusă o surpriză la Comisia de Disciplină.

Tudor nu ne mai poate păcăli. E un arbitru slab, fără personalitate. Rămâne dezamăgirea publicului, care a aşteptat să vadă un meci de fotbal. S-a mărit falia care separă cele două echipe din acelaşi oraş. După o perioadă de linişte, există riscul să reînceapă răfuielile dintre suporteri. Data viitoare vor fi şi alte locuri goale, fiindcă mulţi vor ezita să-şi cumpere bilete. Pândim decizia comisiei federale şi fluierăm a pagubă.

 

 

Etichete
Comenteaza