De ce se va intra în turul 2 cu doar 15%. Alegerile prezidențiale 2014 sau România fărâmițată politic

De ce se va intra în turul 2 cu doar 15%. Alegerile prezidențiale 2014 sau România fărâmițată politic
La mai puțin de cinci luni până la primul tur a alegerilor prezidențiale, 2 noiembrie 2014, asistăm la cel mai spectaculos START către Cotroceni.

Practic în acest moment, ca niciodată în ultimii 25 de ani nu știm nici măcar candidații siguri pentru bătălia din 2 noiembrie... Partidele așteaptă ca niciodată și surprizele se vor ține lanț... În STÂNGA vor candida, foarte probabil, Victor Ponta dublat, însă, de Sorin Oprescu, cel care, dacă nu va candida, va fi arestat rapid în dosarul "Jaf la Primăria Generală" și Mircea Geoană, ceea ce îi va genera probleme serioase candidatului Ponta.

În DREAPTA vom avea inflație de candidați prin intrarea în luptă a lui Mihai Răzvan Ungureanu din partea Forței Civice, a lui Cristian Diaconescu din partea PMP, cel care va lua voturile fidelilor încă lui Traian Băsescu, a lui Călin Popescu-Tăriceanu din partea "Inițiativei Liberale" - candidatură care se va materializa doar în cazul în care Ponta va candida și "liberalul roșu" va primi ordin și finanțare să sporească degringolada Dreptei, a lui Cătălin Predoiu din partea PDL, a lui Klaus Johannis din partea PNL și a încă unui independent de Dreapta, plus a lui Kelemen Hunor din partea UDMR (6% - scoși astfel din calcul) și a lui Dan Diaconescu PPDD (alți 4% - scoși din calcul).

Nu cred că fuziunea PNL-PDL se va întâmpla foarte repede, din păcate pentru Dreapta românească și pentru scena politică românească în general.

Deci, STÂNGA cu Ponta/Geoană/Oprescu se va bate pe 40%, POPULIȘTII cu DD și ETNICII cu Kelemen, Ultranaționalistii cu Vadim Tudor vor lua alături de "și alții" aproximativ 15%, iar restul de 45% se vor împărți între candidații de DREAPTA, Johannis/ Predoiu/ C. Diaconescu / Independentul de Dreapta/ Tăriceanu/ Mihai Răzvan Ungureanu, adică șase candidați pe 45% din totalul voturilor.

În concluzie, vom putea avea un candidat de DREAPTA ce va intra în turul 2 cu sub 15%, asta dacă Johannis nu se va transforma dintr-o "hologramă" într-un candidat viu, eventual chiar un candidat al unui partid de dreapta rezultat prin fuziunea dintre PDL și PNL, adică a celor două partide care la fel că și PSD se află în conflict deschis cu Traian Băsescu.

Și, bineînțeles, în cazul în care până la Congresul PNL de la sfârșitul acestei luni nu vom avea o intrare surprinzătoare în arena politică liberală a actualului director al Serviciului de Informații Externe, fostul vicepreședinte liberal Theodor Meleșcanu care ar urma să fie susținut la Congres de către Norica Nicolai, Eugen Nicolăescu și, printr-o piruetă de 180 de grade, de către Ludovic Orban. Se anunță o vară la fel de fierbinte, dacă nu chiar mai fierbinte precum cea din 2012. De urmărit...

Comenteaza