Harul bunelor intenţii

Harul bunelor intenţii
Fotbalul își ia partea leului din amalgamul de știri care cutreieră spațiul de șapte zile, hărăzit cavalcadei nouăților, cu patru zile de croșetat trasee pentru mingile buclucaș sortite să zburde, iar etapa cu numărul 23 a Ligii I se raliază efortului de a oferi micului ecran rege undă verde la semaforul către brutăria de la care suporterii își iau pâinea.

Vinerea poate fi zi de post pentru bistrițeni si severineni, sortiți să scoată apă tonică din piatra unor echipe care au învățat din timp că noțiunea de „seacă" poate da și scânteia popasului la mijloc de drum. Acolo, în țara nimănui, cu efluvii de gaz metan și cu sclipiri oțeloase și cei din Chiajna vor încerca să treacă de bariera modestiei, după modelul implementat de oaspeții proaspăt dunăreni. Într-o sâmbătă încă bântuită de iarna care a înghețat baierele pungilor, trei mușchetari, deghizați în panduri, sondori sau chiar câini, încearcă să prindă aromele primăverii de pe un podium care să le asigure prestații europene, cât mai aproape de „regina" cu stea în frunte. Și cum germano-antrenorul care șlefuiește steaua, încercând să scoată la iveală caratele numai de el știute, a declarat că prioritatea momentului este campionatul, vasluienii vor încerca să le mai întunece prognozata strălucire, mânați agonic de o posibilă unduire a lanurilor verii. Săptămâna ce vine va începe cu sfârșitul etapei. Echipele Clujului vor încerca să găsească potecile întortocheate care să le scoată spre limanul performanței de moment. Ceferiștii, cu unii dintre acidentați și suspendați reîntorși la vâslele părăsite, vor să uite rapid de costumul de scufundători în ape tulburi, deși la prova ambarcației deja sunt puse însemnele unor noi căutări de matrozi pentru o viitoare campanie de descoperire a vechiului. „U", echipă aflată încă în transa recent impusă a matriarhatului și a ludicului, vrea să regăsească la Brașov răcoarea muntelui performanței, de care, sufletește, suporterii sunt ancorați de aproape un secol. Noile mai vechi achiziții ar putea să aducă stropii de sare și piper care să dea consistență prestației amalgamului de jucători ce deja încep să înțeleagă mecanismele osmozei dintre tradiția și prezentul Gaudeamusului pe care-l îmbracă Alma Mater.

 

Etapa cu numărul 23 este ultima haltă pe drumul spre Budapesta, unul fără peripeții, sperăm noi, în cuida faptului că autostrada programată are doar harul bunelor intenții. De pe Nep Stadion s-ar putea întrezări chiar plajele din Rio. Asta, dacă nu coboară ceața!

Vladimir CINEZAN

Comenteaza