Începe marele bal

Începe marele bal
Preşedintele CJ, totodatã preşedinte al PNL Cluj şi mai mult decât posibil candidat al formaţiunii la primãria celui dintâi oraş al României, dupã capitalã, Marius Nicoarã, “a sãrit direct cu crampoanele” pe tibia primarului în exerciţiu, preşedintele PD-L la nivel naţional şi candidatul încã neanunţat al formaţiunii la al doilea mandat de primar, Emil Boc.

Acest început anunţã o campanie ce pare la fel de durã ca şi returul Ligii I. Un retur în care miza este imensã, în care investiţiile finanţatorilor sunt mai mari ca niciodatã, orgoliile, pe mãsurã, iar aşteptãrile suporterilor nu pot fi transpuse în cuvinte. Clujul va fremãta şi va mânca fotbal pe pâine pânã la sfârşitul lunii lui “florar”, când vom şti cine câştigã şi cine rãmâne.

Pe de o parte, inimoşii suporteri ai Universitãţii Cluj, sperã cu “şepcile roşii” frãmântate în mâini cã marea şi “U”nica lor iubire se va salva. De cealaltã parte, visul tiffosilor din Comando Gruia ce stau alãturi de “Armada Vişinie” a lui Andone pare mai aproape ca niciodatã de a se împlini.

Dincolo cu o echipã împrospãtatã în proporţie de peste 70% şi cu o conducere executivã formatã în sfârşit din oameni de fotbal, “U” sperã şi simte cã miracolele nu pot sã ocoleascã Marile Iubiri. Toni Doboş ştie cã în acest moment îşi joacã marea carte a confirmãrii talentului sãu managerial.

 Dacã va reuşi salvarea, Clujul îi stã la picioare, iar ofertele nu vor întârzia sã aparã nici pentru el ca manager, nici pentru o bunã parte din artizanii din dreptunghiul verde al viitoarei posibile salvãri. Sus în Deal, în Gruia, şi în Zorilor, acţionarii CFR-ului au înţeles poate cel mai bine ca pentru a avea performanţã trebuie sã mai şi investeşti bani. ªi acei bani nu trebuie sã fie deloc puţini.

Zecile de milioane investite de finanţatorii liderului Ligii I spun foarte multe despre modul în care se înţelege performanţa în “alb-vişiniu”. Dar acum eforturile le sunt rãsplãtite, iar visul de a juca în grandioasa Champions League este mai aproape ca niciodatã de aceştia.

Cu Hirschfeld în poartã, Cadu şi Sousa în centrul apãrãrii, cu Tony şi Dorsin sau Panin pe cele douã flancuri ale defensivei, cu Dani şi Leao la închidere, cu Tricã şi Culio la creaţie, pe extreme, şi Semedo şi Fabiani împinşi în ficaţii apãrãrilor adverse, feroviarii atacã titlul şi cele 10 milioane de euro ce revin ulterior din câştigarea acestuia.

 “Legiunea strãinã” din Gruia mai are nevoie de 10 victorii şi eventual de un egal pentru a avea certitudinea primului loc. Asta în timp ce pe “bãtrânul Moina” încã e liniştea dinaintea furtunii, iar gafele şi ghinionul care au exasperat şi au aruncat “U”niversitatea în subsolul clasamentului pot fi extrem de repede uitate.

 Cu maxim 25 de puncte din 45 posibile în acest retur pentru “U”, sufletiştii din Vechia Guardia, Ultra Curva Groapa, Boys, Ultras ’19, Kamikaze Girls, Grupo Grigo, Black Devills şi Fanatics grupaţi sub “ªepcile Roşii” vor putea sã-şi încurajeze echipa lor dragã şi la toamnã, tot în confruntãrile cu “granzii fotbalului românesc”.

Misiunea extrem de grea, dar nu imposibilã face suflarea “bianco-nerro” sã spere pânã în ultima clipã. Clipa marii confruntãri din ultima etapã. Momentul în care “U” mai poate avea nevoie doar de un punct pentru a se salva, iar CFR doar de un punct pentru a câştiga campionatul.

 Un meci şi un scor cât un campionat, care ar împãca poate, cel puţin pentru “o varã”, suporterii celor douã echipe din Cluj. “Trupa nebunã” de sub bagheta “Raţei” cu suflet în alb şi negru, Alpar Meszaros, se poate salva!

Cu Merlier pe post de “omul pãianjen”, cu puternicii Astorga şi Bilica în centru, cu S. Rãdoi şi Gigel Coman pe cele douã benzi ale apãrãrii, cu Bayano sau Boudarene la închidere, Zeno Bundea “dispecer” renãscut în Ţara Sfântã, cu Silvãşan extremã dreapta şi Alin Savu pe stânga şi cu “briliantul” din Ardeal, Dorin Goga, pe post de “jolly joker” alãturi de “bombardierul anti-Kosovo”, Nemanja Jovanovic sau Clau-gol ce-şi încearcã marea revenire, “U” mai are dreptul sã spere!

Haide “U”! Forza CFR!

Comenteaza