Nu-l subestimaţi pe Johannis!

Nu-l subestimaţi pe Johannis!
Fac o gravă greşeală cei care se grăbesc să-l “ştampileze” într-un fel sau altul pe dl Klaus Johannis.

Cu siguranţă că, dintre toate “chipurile” însăilate de politicieni şi aruncate, prin media, pe piaţa publică, încă de la lansarea numelui acestuia ca posibil prim- ministru, cel mai departe de adevăr este acela “executat” la comandă de stafful şi apropiaţii dlui Traian Băsescu.


După ce au declanşat pe toate fronturile şi cu toate mijloacele o amplă “scotocire” a fiecărui ungher unde s-ar fi putut ascunde vreo informaţie negativă despre viaţa şi activitatea publică sau privată ale actualului primar al Sibiului, soldată, din fericire, cu un insucces lamentabil (oamenii nefiind dispuşi să aplece urechea la dezinformări şi scenarii fantasmagorice, cu trafic de copii şi alte aberaţii), activiştii PDL au schimbat strategia.

 

 Au ales de data asta să încerce fabricarea unui “Johannis – marionetă” a coaliţiei PSD-PNL, în care imaginea pozitivă a acestuia în propriul oraş, dar şi în toată ţara ar fi fost folosită doar ca imagine electorală a alianţei. S-a ajuns până la ordinul ca întâiul scriitor-lingău prezidenţial să scrie la cotidianul Cotrocenilor un articol jenant, în care acesta îşi exprima neîncrederea în dl Johannis, dar şi în “linia” germană a D-Sale.

 

Apoi, când s-a demonstrat şi că acest argument nu are acoperire, acelaşi staff al dlui Băsescu a reintrodus pe scena publică tema “mogulilor”, care, prin intermediul politicienilor, “sug sângele poporului”, moguli care, vezi Doamne, l-ar controla chiar şi pe primarul devenit după alegeri premier! însă frica imensă de acest domn Johannis a rămas, pentru dl Traian Băsescu, la fel de mare. Mărturie stau telefoanele şi dorinţa de a-l întâlni pe acesta înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. Pe aceeaşi tonalitate falsă, oamenii dlui Băsescu au lăsat, în orice discurs public pe care l-au avut, să se înţeleagă că dl Johannis poate fi manipulat de partidele care l-au ales pentru funcţia de premier, profitând de absenţa acestuia din ţară.

 

 Din câte se cunosc până acum despre calităţile şi stilul de a conduce ale posibilului premier, rămân, după dl Johannis, la Sibiu, dar şi în numeroase capitale europene, de la Bruxelles şi până la Berlin, trecând prin imensul proiect “Sibiu capitală europeană”, suficiente succese, pe care în nici un caz dl Băsescu nu le-ar putea egala, nici dacă ar avea mai multe vieţi.

 

 Marele avantaj pe care îl reprezintă dl Klaus Johannis, acela de a aparţine unei etnii care a lăsat urme extrem de pozitive în istoria Transilvaniei şi, deci, a României, precum şi bunul renume pe care acesta îl are pe plan internaţional, exact când se râde de România pe întreg mapamondul, a fost, cumva, trecut sub tăcere de stafful portocaliu; dar şi aşa, din câte am văzut, acest aspect se află deja pe buzele tuturor.

 

 Dacă mai adăugăm la aceasta calităţile de gospodar, stilul liniştit, sobru, contrar celui abrupt, vulgar şi generator de scandaluri, care a “rupt” România şi a semănat ura în rândul poporului, practicat în ultimii cinci ani, avem imaginea unui viitor premier meritat de români.

 

Cred că ar fi bine ca stafful de campanie al dlui Băsescu şi oamenii politici, din orice parte ar fi ei, ar trebui să nu-şi mai facă “planuri din cuţite şi pahară” cu dl Johannis, fiindcă acesta este departe de a fi un personaj depersonalizat, influenţabil şi cu atât mai puţin o marionetă în mâna unui grup de politicieni. Iar electoratul poate vedea şi analiza singur diferenţa de stil şi de eficienţă dintre dl Johannis şi actualul preşedinte.

 

Comenteaza