Război fulger. Şi total

Război fulger. Şi total
În fine, USL a ajuns la concluzia că nu are cum coexista cu Preşedintele Traian Băsescu. Ceea ce, în înţelepciunea lui, cetăţeanul român a descoperit demult iată că devine program de acţiune politică pentru noua majoritate.

În consecinţă, acţiunilor demolatoare, declanşate de către guvernul paralel din interiorul Palatului Cotroceni, care paralizau activitatea Executivului condus de Victor Ponta, li se răspunde printr-un război fulger. Şi, sper eu, total. Care este logica şi care este legitimitatea acestui mod în care reacţionează USL?
La alegerile locale, desfăşurate în urmă cu 2 luni, cetăţenii României au sancţionat, în mod sever, regimul Traian Băsescu, în totalitatea lui, şi şi-au manifestat încrederea în şansele USL de a reporni această ţară.

Aşa se explică de ce USL a câştigat circa 65 la sută dintre mandatele de primari şi consilieri de primării şi 88 la sută din consiliile judeţene şi din mandatele de consilieri judeţeni. Panica PDL a fost atât de profundă, mai ales după ce a pierdut guvernarea, încât, pentru a contracara efectele noii situaţii politice create, au sfidat voinţa cetăţenilor. Cum? Sabotând, prin toate mijloacele, noul guvern. Acţionând prin intermediul unor instituţii, create sau modificate genetic în scop politic, pentru demontarea, rând pe rând, a membrilor Executivului, pentru decredibilizarea noului guvern. Iar lucrurile au mers atât de departe, încât până şi Curtea Constituţională, creată pe un algoritm politic condus de regimul Băsescu, a fost trimisă la luptă. Pentru a face praf şi pulbere până şi Legea votului uninominal pur, iniţiată de PDL, atunci când era pe cai mari. În aceste condiţii, Guvernul nu mai putea guverna.

Exista, evident, soluţia retragerii USL de la guvernare şi acordării a încă unui răgaz regimului Traian Băsescu, până când cetăţenii României urmau să termine, la alegerile parlamentare, ceea ce au început la cele locale. Dar asta însemna şi înseamnă, până la urmă, trădarea încrederii acordate. Românii vor ca regimul Traian Băsescu să dispară cât mai repede. Aşa că USL a recurs la singura soluţie bărbătească. Provocat la război, răspunde printr-un război fulger.

În locul unei bătălii de uzură, care ar arunca activitatea Guvernului în haos, făcând inaplicabile legi promovate de Executiv şi decizii ale acestuia, soluţia aleasă este mai rapidă şi infinit mai puţin costisitoare pentru cetăţeni.

Pe ce se mai sprijină, în absenţa legitimităţii, regimul Traian Băsescu? Pe câteva instituţii, în care şi-a plantat oamenii de încredere. Pe câteva acte normative, făcute în aşa fel încât să poată oferi respectivelor instituţii muniţie pentru a transforma orice om într-un vinovat. Cum este, de pildă, ANI şi legislaţia cretină a incompatibilităţilor. Care face din orice director de teatru sau de spital o victimă potenţială a regimului. Preşedintele Traian Băsescu s-a fortificat într-un cerc de asemenea instituţii şi, de acolo, apasă pe butoane şi atacă orice măsură pe care Guvernul o întreprinde în favoarea cetăţenilor. Războiul fulger înseamnă demantelarea acestor fortificaţii ale răului. Prin schimbarea oamenilor şi, acolo unde este indispensabil, a regulilor.

USL nu atacă democraţia. Ci o apără. O apără de cel mai corupt şi autoritar regim din istoria recentă.

 

 

Comenteaza