România, ţara paranormalilor fericiţi

România, ţara paranormalilor fericiţi
Biserica tace încă, iar politicienii au luat-o complet razna. Pentru ca penibilul să domine complet imaginea României în lumea întreagă, a mai fost nevoie doar de un imbold.

De câteva zile, în presa internaţională nu mai există nici o diferenţă între triburile de pe Amazon sau din Patagonia şi lumea politică românească. Flacăra violetă a topit până şi ultimele rămăşiţe de normalitate în rândul politicienilor României la cel mai înalt nivel. De la şamanii siberieni, şamanii ezoterici tunguşi, şamanii totemici africani ancoraţi în realitatea imediată, de la ciudatele manifestări şamanice polineziene la vraja, descântecul şi deochiul românesc am ajuns astăzi să discutăm în cele mai preţioase momente de prime-time ale zilei despre discutabilele atacuri energetice la adresa familiei unui fost posibil preşedinte al României.

 

Culmea este că până şi în acest domeniu discuţiile sunt de un diletantism atroce, care demonstrează că până şi în domeniul ezoterismului România se manifestă asemeni unor babe oarbe care vor să repare un Porche cu o şurubelniţă. Dacă ar trebui să vorbim despre paranormal, în România chiar am avea ce să vorbim. Poate ar merita să începem cu Poarta energetică din Bucegi, dar, înainte de asta, privind dinspre exterior, noi suntem oricum, cu toţii, nişte paranormali. Doar în România privită din afară personaje cu un intelect aproape de genunchiul broaştei ţin discursuri pseudointelectuale în aula Parlamentului şi personaje cu o inteligenţă asemeni găinii din culturile totemice africane ajung să domine spaţiul public.

 

 Privită de afară cu seriozitate, atmosfera din România este mai puţin credibilă chiar decât în Povestirile din Celestine ale lui Castaniedas. Aici, Coelho ar fi făcut knock-out din două în două minute. Ca român cu minte, educat creştineşte, mă uit spre Sfânta Biserică, aşteptând un semn. Dar semnul nu mai vine nici de acolo. Chiar şi structurile bisericeşti par să accepte prin tăcere imbecilităţile noii politici româneşti. Din păcate, aberaţiile ultimelor zile înnoadă şi mai mult minţile românilor, deturnându-i de la durerile sutelor de mii de disponibilizaţi, şomeri şi năpăstuiţi ai ăstei soarte.

 

Am stat de vorbă cu o mulţime de oameni, care refuză, pur şi simplu, să creadă că românii sunt chiar atât de proşti să accepte explicaţiile ezoterico-energetice ale unor politicieni mai mult sau mai puţin “prostănaci”. Am hotărât după îndelungi discuţii cu colectivul redacţional şi board-ul acţionarial să sprijinim de îndată editarea unui supliment de politici extrasenzoriale care să se manifeste într-o altă realitate deoarece realitatea înconjurătoare este suficient de tulbure şi dureroasă pentru a încerca să ne refugiem într-o lume în care penibilul şi prostia să dispară cel puţin pentru moment din prim-plan.

 

Atunci când un fost posibil preşedinte al României, preşedinte al senatului şi, încă, al doilea om în stat încearcă să-şi justifice prostia şi slăbiciunea prin explicaţii penibile prin natura paranormală a acestora, nu ne rămâne decât să ne întrebăm dacă suntem înconjuraţi de cretini sau noi, ca popor, suntem cu toţii cretini. Pentru că penibilul absolut nu rămâne doar în ograda lui Mircea Geoană, el continuă să coexiste şi împreună cu fostul şi actualul preşedinte al României, care uzează de serviciile unui vraci al variantei moderne pentru a fi mai plin de vână şi mai dibaci în întâlnirile electorale.

 

 Prezenţa lui Aliodor împărat în preajma lui Traian Băsescu nu e cu nimic mai puţin penibilă decât explicaţia tembelă dată de Mircea Geoană şi apropiaţii acestuia privind atacurile energetice la care au fost supuşi. Trăim într-o ţară sau excesiv de paranormală, sau condusă de nişte prostalăi aleşi de o căruţă de alte 22 de milioane de proşti, sau românii sunt, în afară de ospitalieri, buni şi harnici, şi paranormali, sau, pur şi simplu, comunismul înfiorător care s-a abătut în România vreme de 50 de ani a dus şi la crearea unor mutaţii genetice care ne-au transformat din europeni în babuini.

 

Faptul că familia Geoană a căzut în ridicol sau faptul că un fost primar vreme de opt ani al unuia dintre primele 5 oraşe ale ţării, Ioan Ghişe de Braşov, actual deputat, a afirmat de câteva ori în mod public că şi el a fost “atacat energetic” nu reprezintă neapărat o foarte mare surpriză. Ce mă miră pe mine şi, poate, şi pe alţii este faptul că spusele acestora, de o absurditate fără precedent, sunt comentate de zile întregi de tot felul de specialişti şi pseudospecialişti care ne fac să părem asemeni unor triburi de pe Amazon.

 

 Mai rămâne ca la Realitatea TV şi Antena 3 să vedem, în următoarele zile, în studio, nişte găini negre jumulite sau nişte păpuşi voodoo cu chipul Elenei Udrea şi al Mihaelei Geoană, care să fie înţepate cu săgeţi liberale luate de pe sigla PNL de domnul Ghişe, la întrecere cu Mircea Geoană, în aşteptarea lui Traian Băsescu. Ridicolul pare că adânceşte România în cea mai cumplită criză morală a aşa-ziselor elite din toată istoria ei. Practic, în acest moment, România trăieşte corolarul unor momente în care de la Călugărul Vasile, care l-a zdrobit pe Ion Iliescu în confruntarea finală cu Emil Constantinescu din 1996, am ajuns la Aliodor Manolea, care l-a executat pe Mircea Geoană la ultima confruntare prin uitătura şmecheră a lui Traian Băsescu.

 

Pentru că tot suntem în luna Eminescu, nu pot să nu-mi aduc aminte de versurile parcă mai actuale decât oricând: “Unde eşti tu, Ţepeş Doamne, ca, punând mâna pe ei, să-i împarţi în două cete, în smintiţi şi în mişei?”. îmi permit cu voia dvs. să adaug că smintiţi poate fi uşor înlocuit cu “cretini”, iar mişei, cu “escroci”. Doamne, dă-le mintea românului cea de pe urmă!

 

Comenteaza