Vicele Popa, sau când adevărul nu mai e negru pe alb

Vicele Popa, sau când adevărul nu mai e negru pe alb
Mai mult, viceprimarul se arăta siderat cum de astfel de teorii ale conspiraţiei pot apărea în mintea unor tineri. Şi promitea, atunci, o mare surpriză.

Proaspăt întors din Dubai, unde a fost, conform spuselor sale, pentru a onora o promisiune făcută soţiei, viceprimarul liberal a convocat ieri poate cea mai aşteptată conferinţă de presă de când a intrat în spaţiul public. Ideea era de a lămuri opinia publică despre discuţiile avute la sediul Autorităţii Aeronautice.

în urma acestor discuţii a apărut celebra scrisoare pe care Autoritatea Aeronautică a adresat-o Consiliului Judeţean, în care negru pe alb se spune că este o incompatibilitate între proiectul noii piste a aeroportului şi un proiect imobiliar despre care informase Popa. Ieri viceprimarul a susţinut că nu a avut decât o discuţie generală, care discuţie generală a generat o incompatibilitate între proiectul de pistei şi ceva.

Şi ce? Nici viceprimarul, nici Autoritatea nu au lămurit. în schimb, într-adevăr, Popa a venit cu surpriza. Pe fond, ZIUA de Cluj e de vină. “Referitor la articolele tendenţioase apărute în ZIUA de Cluj, pot spune că sunt o trompetă a unor dezinformări care au la bază interese politice şi de afaceri.

Să nu uităm că acţionarul majoritar de la ZIUA de Cluj este un dezvoltator imobiliar pe care probabil că l-am deranjat solicitîndu-i să respecte regulile de urbanism prin proiectul Calea Turzii (Est) – strada Plaiuri (Sud) zona Plaiuri în ultima şedinţă de urbanism”, consideră Adrian Popa, evident un critic al teoriei conspiraţiei. Şi acum, despre articolele tendenţioase.

 Nimeni din presă, dacă intră în posesia unei astfel de scrisori, nu o ascunde sub preş, în cauză fiind proiecte de larg interes public. Ci o publică. Fără interpretări, ci cu reacţiile oamenilor implicaţi, cum a făcut şi ZIUA de Cluj. Viceprimarul a refuzat iniţial să răspundă la telefon pentru a da amănunte.

Chiar văduviţi, repet, iniţial de amănuntele viceprimarului, am încercat să aflăm, în articolele care au urmat, despre ce proiect imobiliar este vorba. în acel moment s-a declanşat zvonistica. Au apărut nenumărate variante de la prieteni, că ar fi vorba despre proiectul X sau Y. Informaţiile nu s-au confirmat, aşa că nu le-am publicat.

Am publicat strict documentul oficial al Autorităţii Aeronautice. Ieri am aflat din gura viceprimarului că suntem o trompetă şi că articolele sunt tendenţioase. L-am întrebat, nu fără mirare, pe viceprimarul Popa ce articole care au apărut în ZIUA de Cluj i s-au părut tendenţioase. Şi atunci a apărut, de fapt, marea surpriză a zilei de ieri.

Viceprimarul spune că sunt tendenţioase acele articole în care se face referire la un cartier şi la o construcţie într-o piaţă. Adică exact acele informaţii neverificate pe care ZIUA de Cluj NU le-a publicat, nereuşind să le demonstrăm veridicitatea.

 Referiri la respectivele imobile au apărut însă în alte publicaţii, pe care însă viceprimarul le-a ignorat în teoria conspiraţiei. A fost mult mai uşor şi mai bărbăteşte ca în conferinţa de presă să fluture o planşă cu un proiect al acţionarului majoritar al publicaţiei, pe care-l atacase în Comisia de Urbanism. Şi gata demonstraţia oferită de matematicianul Adrian Popa.

P.S. Dacă publicarea unui document, a cărui autenticitate o recunoaşte viceprimarul Popa, înseamnă un articol tendenţios, atunci probabil tot tendenţios va fi ca, în calitate de semnatar al primului articol, în care am prezentat scrisoarea Autorităţii, să-i prezint şi factura desfăşurată a telefonului, pentru a se convinge de câte ori am sunat sau am fost sunat de acţionarul majoritar când am publicat materialul. Niciodată.

Comenteaza