Cât scoţi din buzunar dacă îţi trimiţi copilul la şcoală în toamnă VIDEO

Cât scoţi din buzunar dacă îţi trimiţi copilul la şcoală în toamnă VIDEO
În curând începe şcoala, aşa că părinţii au de scos bani serioşi din buzunare. Asta pentru că un ghiozdan complet, pentru clasa I, poate ajunge chiar şi la 500 de lei. Însă există şi preţuri mai mici, pentru părinţii care nu-şi permit să le cumpere copiilor ghiozdane şi rechizite la preţuri exorbitante.

Cumpărăturile noastre încep cu un stilou, ne mai trebuie două caiete de matematică, două caiete de Limba şi Literatura Română. Celor mici le mai trebuie un penar care este complet echipat cu creioana colorate, carioci, radieră şi ascuţitoare. Desigur, părinţii nu trebuie să uite că celor mici le trebuie şi un ghiozdan. În total suma pe care părinţii trebuie să le-o aloce celor mici este de circa 120 de lei.

Acesta este o ofertă low-cost pentru începutul de an şcolar. Preţurile însă cresc odată cu pretenţiile.

Cristina Boca, vânzător, explică ce dotări are un ghiozdan: e echipat cu 5 piese, are portmomeu şi penar echipat complet, chiar şi un săculeţ de sport. Costă 429 de lei.

În această perioadă, toate magazinele de rechizite se bat pe clienţi. Nu la propriu, ci în oferte. Magazinele au început să fie vizitate de părinţii şcolarilor. Cu cât se apropie data începerii cursurilor, înghesuiala va fi tot mai mare. "Avem la dispoziţie 5 milioane (500 lei-n.red.), am cumpărat ghiozdane, caiete, haine, de toate", spune un părinte.

Anul acesta, primul clopoţel îi va chema pe copii la şcoală în 16 septembrie.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza