Elevii din clasa a XII-a din Cluj, consiliaţi în carieră de UBB

Elevii din clasa a XII-a din Cluj, consiliaţi în carieră de UBB
Inspectoratul Şcolar Judeţean din Cluj începe o colaborare cu Universitatea "Babeş-Bolyai" pentru orientarea în carieră a elevilor din clasa a XII-a.

Decizia a fost luată azi de directorii şcolilor din Cluj-Napoca, reuniţi azi în sala de şedinţe a  Inspectoratului Şcolar. Iniţiativa aparţine UBB, iar prorectorul universităţii, Mihaela Luţaş, le-a prezentat azi directorilor în ce constă propunerea.

Astfel, elevii din clasa a XII-a vor susţine o serie de teste, care vor fi interpretate şi evaluate de UBB. De asemenea, proiectul presupune asigurarea consilierii privind orientarea în carieră prin activităţidiverse alături de fiecare elev doritor în parte. Consilierea va fi realizată prin Centrul de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri al UBB, în colaborare cu consilierii şcolari din unităţile de învăţământ, respectiv cu directorii acestora.

Testele care vor fi aplicate elevilor presupun trei tipuri de evaluări - interese, aptitudini şi valori - pentru elaborarea unui profil vocaţional ce surprinde competenţele necesare pentru un anumit domeniu. În baza profilului ocupaţional, se generează ocupaţiile adecvate. Astfel, se poate realiza comparaţia dintre 3 profesii, în vederea realizării corecte a planului de reprezentanţii UBB.

Programul urmează să intre în unităţile de învăţământ la începutul semestrului al II-lea, în februarie-martie, în baza unor programări anterioare realizate împreună cu directorii unităţilor, respectiv cu diriginţii, arată ISJ Cluj.

 

Comenteaza