1.000 de cuiburi artificiale în pădurile Clujului: case pentru piţigoi, vrăbii şi pupeze

1.000 de cuiburi artificiale în pădurile Clujului: case pentru piţigoi, vrăbii şi pupeze
Peste 1.000 de cuiburi artificiale au fost amplasate în pădurile și livezile din jurul Clujului, anunţă Societatea Ornitologică Română (SOR).

Lucrările au început în luna aprilie în pădurile din preajma orașului în colaborare cu Ocolul Silvic Cluj, unde cu ajutorul studenților UBB şi USAMV au fost amplasate 753 de cuburi artificiale.

"Activitățile au fost continuate în livezile din zona Baciu și Suceag, unde au fost amplasate 250 de cuiburi, număr care în zilele următoare se va ridica la 438, oferind locuri de cuibărire pentru pițigoi, vrăbii, pupeze și capîntorturi", transmit reprezentanţii SOR.

Prin amplasarea acestor cuiburi artificiale, SOR dorește să atragă atenția asupra importanței biodiversității pentru o dezvoltare durabilă și să promoveze diversitatea păsărilor care cuibăresc atât în păduri și livezi, cât și în spațiile verzi a orașului. Tot în cadrul proiectului vor mai fi amplasate 6 hrănitori în parcurile orașului, respectiv panouri informative aferente acestora.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul proiectului european "Păsările Clujului: creșterea diversității speciilor prin colaborare între ornitologi, experți silvici si publicul larg", în valoare de 74.432,52 euro.

Comenteaza