638 de elevi clujeni au susținut proba la limba maternă în cadrul Evaluării Naționale

638 de elevi clujeni au susținut proba la limba maternă în cadrul Evaluării Naționale
| Foto: libertatea.ro

638 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Cluj, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale, au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă.

87 de elevi au susținut proba scrisă la limba germană și 551 de elevi la limba maghiară.

La această probă scrisă au fost prezenți 623 de candidați, iar 15 elevi nu s-au prezentat la examen, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Nu s-au înregistrat situații în care elevii să fi avut temperatura peste 37,5 grade și nici situații în care proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă să fie desfășurată cu subiecte de rezervă. De asemenea, nu au fost înregistrate situații de elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie 2020, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie 2020 (în intervalul orar 16:00-19:00) și 23 iunie 2020 (în intervalul orar 8:00-12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Candidații fiind minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie 2020.

 

Comenteaza