90 de elevi din toată ţara devin timp de aproape 2 săptămâni studenţi la UMF: vor participa la cursuri şi vor avea sesiune

90 de elevi din toată ţara devin timp de aproape 2 săptămâni studenţi la UMF: vor participa la cursuri şi vor avea sesiune
90 de absolvenţi ai clasei a XI-a din toată ţara vor experimenta din 16 până în 29 iulie viaţa de student în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prin proiectul “Junior Summer MedSchool”.

Scopul principal al acestei iniţiative este de a ajuta elevii să aleagă conștient și informat facultatea pe care o vor urma. Astfel, ei se vor familiariza cu metodele de predare, luând parte la cursuri și laboratoare, și vor trăi pe pielea lor emoţiile unei sesiuni de examene. Totodată, liceenii vor avea ocazia să descopere atmosfera din cămine, învățatul la bibliotecă şi viața socială.

Pe lângă programul de educație formală oferit se urmărește crearea unei laturi de educație non-formală, prin intermediul unor dezbateri, traininguri, prelegeri, activități de socializare şi discuții pe teme educaționale. 

În primul weekend petrecut în Cluj-Napoca participanții vor lua parte la așa numitul "botez", o modalitate de a-i iniția în studenție și de a-i integra în echipa proiectului. Activitățile vor cuprinde traininguri pe teme precum orientarea în carieră şi vizite la diverse atracții turistice din oraș, combinate cu activități de socializare și de cunoaștere.

În perioada 20 - 24 iulie elevii vor învăța ce înseamnă a fi student la UMF, luând parte la cursuri și lucrări practice, familiarizându-se cu materiile și laboratoarele. După orele petrecute în băncile universității "studenții" se vor relaxa la piscină și la film, vor învăța să acorde primul ajutor și să testeze glicemia, își vor exersa creativitatea și talentul la diferitele petreceri tematice.

Data de 26 iulie va fi ziua de studiu premergătoare sesiunii pe care participanții o vor desfășura, ea urmând să se încheie cu jocuri și activități menite să-i relaxeze înainte de începerea examinărilor.

Luni și marți, 27-28 iulie, vor fi zilele în care atenția și cunoștințele acumulate în timpul cursurilor și lucrărilor practice ale absolvenților de clasa a XI-a, deveniți acum "studenți", vor fi testate.

Sfârșitul acestei sesiuni, dar și finalul întregii experiențe, vor fi marcate cu ajutorul unui "Goodbye Party", urmând ca miercuri, 29 iulie să aibă loc Festivitatea de Încheiere.

Proiectul a fost iniţiat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea "Babeş - Bolyai" (OSUBB) în anul 2008, iar în 2013 a fost introdus şi în UMF, sub egida proiectului naţional pornit de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), "Universităţi de Vară pentru Elevi" (UVE).

Comenteaza