A început admiterea la Ştiinţe Agricole. Până când te poţi înscrie

A început admiterea la Ştiinţe Agricole. Până când te poţi înscrie
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) a început luni prima etapă de înscrieri pentru anul academic 2015-2016 la cele cinci facultăţi ale sale. Înscrierile se fac zilnic la sediul instituţiei până în 18 iulie, în intervalul orar 08:00-16:00.

Pentru anul academic 2015-2016 USAMV pune la dispoziţia viitorilor studenţi 865 de locuri bugetate şi 604 de locuri cu taxă pentru cele 26 de programe de studii acreditate.

Admiterea la Facultăţile de Agricultură, de Horticultură, de Zootehnie şi Biotehnologii şi de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat. La Facultatea de Medicină Veterinară candidaţii vor susţine două teste grilă din biologie şi chimie, fiecare cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%.

Conform rezultatelor evaluării naţionale în scopul clasificării universităților și ierarhizării programelor de studii, USAMV a fost clasificată în categoria universităţilor de cercetare avansată şi cercetare, ocupând locul cinic la nivel naţional în rândul celor 12 universităţi clasificate de Mininisterul Educaţiei Naţionale în această categorie.

De asemenea, domeniile de studii zootehnie, biotehnologii, ingineria produselor alimentare, agronomie, horticultură, silvicultură, inginerie forestieră şi medicină veterinară au fost clasificate de Mininisterul Educaţiei Naţionale în categoria A.

 

Comenteaza