A început goana după locurile în clasa pregătitoare VIDEO

A început goana după locurile în clasa pregătitoare VIDEO
Astăzi este prima zi de înscrieri, iar şcolile cu renume din Cluj au fost luate cu asalt de părinţi încă de dimineaţă. Chiar dacă unii clujeni au mers să îşi înscrie copiii din prima zi, selecţia nu se realizează pe baza principiului "primul venit, primul servit", spun directorii şcolilor.

Cele mai căutate şcoli sunt, ca în fiecare an, cele situate în zona centrală a oraşului. La liceul "Nicolae Bălcescu" vor putea fi înscrişi doar o sută de elevi în clasa pregătitoare. Prioritate au cei cu domiciliul în zona şcolii.

Părinţii au dat năvală să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare şi la şcolile din cartiere care sunt renumite pentru rezultate bune. La liceul "Lucian Blaga" din cartierul Gheorgheni, în doar câteva ore au venit aproape 20 de părinţi.

Ca să poată primi copii în clasa zero, şcolile trebuie să aibă clase special amenajate, cu mobilier pentru copii de 6 ani sau chiar mai mici, dar şi cadre didactice instruite.

Înscrierile în clasa zero se fac la sediul fiecărei şcoli, zilnic de la 8 dimineaţa până la 8 seara, iar părinții pot alege orice școală doresc, dar au prioritate cei care au domiciliul în apropierea unității de învățământ.

Prima etapă a înscrierilor în clasa 0 se încheie în 14 martie, iar locurile rămase libere în fiecare unitate de învăţământ vor fi afişate în 22 martie.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza