Absolvenții de gimnaziu și liceu să primească obligatoriu o recomandare consultativă pentru liceu/universitate - propunere

Absolvenții de gimnaziu și liceu să primească obligatoriu o recomandare consultativă pentru liceu/universitate - propunere

Elevii care termină gimnaziul și liceul trebuie să primească obligatoriu o recomandare consultativă de încadrare “într-o formă de învățământ de nivel superior“ din partea consilierului școlar și a dirigintelui.

Propunerea apare în proiectul Statului Elevului, pus recent în dezbatere publică de Ministerul Educației și se regăsește și în Legea Educației nr.198/2023, la capitolul portofoliului educațional, care să evalueze parcursul școlar al elevilor. Acesta ar trebui să intre în vigoare însă abia din toamnă, pentru grupa mijlocie la grădiniță și pentru cei care intră în clasa pregătitoare, potrivit legii, scrie Edupedu.ro.

Elevii care termină gimnaziul și liceul trebuie să primească obligatoriu și gratuit o recomandare consultativă consultativă de încadrare într-o formă de învățământ de nivel superior, de la diriginte sau consilierul școlar.

De asemenea, cei care termină liceul pot primi chiar o recomandare sub forma unei orientări vocaționale de încadrare pe piața forței de muncă. Prevederea este trecută în proiectul Statului Elevului 2024, pus recent în dezbatere publică.

Comenteaza