Admitere liceu 2024. Elevii care au candidat pe locurile alocate elevilor cu CES și cei de etnie rromă află astăzi unde au fost repartizați

Admitere liceu 2024. Elevii care au candidat pe locurile alocate elevilor cu CES și cei de etnie rromă află astăzi unde au fost repartizați

Elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi, 18 iulie, unde au fost repartizați la liceu în anul școlar 2024-2025. 

La această repartizare s-au înscris la liceu doar elevii care au Certificat de Orientare școlară și Profesională pentru ciclul gimnazial, valabil pentru anul şcolar 2023 – 2024, emis de CJRAE/CMBRAE, care atestă existența unei cerințe educaționale speciale.

Certificatul de orientare școlară și profesională este singurul document acceptat pentru admiterea pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă, conform ordinului de ministru privind admiterea la liceu, în 2024.

Listele au fost publicate:
Lista cu repartizarea elevilor cu CES în liceele din Cluj
Lista elevilor repartizați pe locurile speciale pentru rromi în liceele din Cluj

Între 19 și 22 iulie, adică spre finalul săptămânii, candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES și candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi completează fișele cu opțiuni în vederea admiterii la liceu în etapa de repartizare computerizată generală.

Tot pe 19-22 iulie pot completa fișele cu opțiuni de admitere la liceu și candidații rromi și cei cu CES care sunt repartizați pe 18 iulie, dar renunță la acele locuri și vor să fie repartizați în etapa generală.

Ce urmează în calendarul admiterii

Repartizarea computerizată generală a candidaților va avea loc miercuri, 24 iulie, când vor fi publicate rezultatele acestei primei etape.

În intervalul 25 – 30 iulie are loc etapa de depunere a dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

În 30 iulie unitățile de învățământ liceal transmit situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere, iar în perioada 31 iulie – 2 august comisia de admitere județeană rezolvă situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Comenteaza