Aglomeraţie la cazarea studenţilor de la UBB VIDEO

Aglomeraţie la cazarea studenţilor de la UBB VIDEO
Aglomeraţie la cazarea studenţilor din anul I la Universitatea Babeş-Bolyai. Bobocii au venit încă de dimineaţă şi au stat la coadă câteva ore, până au reuşit să intre în camerele unde vor locui pe durata primului an de studiu.

UBB, una dintre cele mai mari universităţi din ţară, are peste 5.200 de locuri de cazare. Acestea sunt însă prea puţine pentru cei peste 40.000 de studenţi ai Universităţii. Numai anul acesta au intrat la UBB aproape 4.900 de studenţi la buget şi 10.000 de studenţi la taxă.

Cei mai mulţi studenţi s-au înghesuit în Căminul XVI, un cămin de băieţi din campusul Haşdeu. Tineri veniţi din toate colţurile ţării s-au aşezat la rând încă dinainte de ora 8.

Mâine sunt programaţi să se cazeze studenţii din anii 2 şi 3, iar duminică, cei din anul 4, masteranzii şi doctoranzii. Prefectul studenţilor de la UBB spune că, până la urmă, toţi studenţii îşi vor găsi locuri de cazare.

UBB are 16 cămine studenţeşti, dintre care 13 se află în campusul Haşdeu. Studenţii scot din buzunare, pentru un loc într-o cameră de cămin, între 100 şi 220 de lei lunar.

 

Comenteaza