Avertisment de la Cluj: 15 lucrări plagiate la Academia Oamenilor de Știință
- Scris de Ziua de Cluj
- 08 Oct 2017, 10:28
- Educaţie
- Ascultă știrea
”Ca urmare a intrării în funcţiune a contratopurilor plagiametrice, adică a mijloacelor care măsoară cel mai scăzut nivel al integrităţii academice manifestate prin indiferenţa faţă de manifestările de plagiat, suntem în măsură să informăm opinia publică asupra performanţei deosebite a AOSR.
Prin eforturile deosebite ale valoroşilor şi celebrilor ei membri plagiatori care nu poartă numele de <academicieni>, AOSR conduce detaşat în ruşinosul clasament al contratopului plagiametric al academiilor din România. Invităm Guvernul României să suplimenteze subvenţiile acordate acestei superinstituţii cu scopul de a sprijini antiperformanţa academică în România.
Această contraperformanţă întunecată se datorează activităţii unora dintre membrii Academiei care îşi fac un titlu de glorie prin modul nedemn prin care au ajuns în acest for. Sperăm ca forul să acţioneze pentru îndepărtarea plagiatorilor din rândurile sale”, se arată în raport.
Potrivit site-ului www.plagiate.ro, administrat de Asociaţia GRAUR, au fost identificate 15 lucrări plagiate ale unor membri ai AOSR sau lucrări plagiate care poartă girul acestei academii.
Printre persoanele ale căror lucrări figurează pe lista întocmită de GRAUR se numără fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, neurochirurgul Leon Dănăilă, Ştefan Antohe, membru al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, generalul Teodor Frunzeti, fost comandant (rector) al Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, generalul Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major al Armatei Române.
AOSR este continuatorul şi unicul legatar al Academiei de Ştiinte din România (1935–1948). Asociaţia GRAUR a confirmat în 2016 plagiatul în cazul tezei de doctorat a şefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi.