BAC 2023. Examenele se încheie astăzi cu proba scrisă la Limba maternă

BAC 2023. Examenele se încheie astăzi cu proba scrisă la Limba maternă

Examenul național de Bacalaureat 2023 se încheie joi, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

La această probă participă cei care au studiat într-una dintre limbile minorităților naționale. Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. Fiecare probă începe la ora 9.

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor, potrivit Ministerului Educației.

Afișarea rezultatelor inițiale va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie.

Comenteaza