Bacalaureat 2020: Minorităţile naţionale susţin proba scrisă la limba şi literatura maternă

Bacalaureat 2020: Minorităţile naţionale susţin proba scrisă la limba şi literatura maternă

Pe 23 iunie are loc a doua probă de la Bacalaureat, cea la limba şi literatura maternă. Proba se va susţine de către absolvenţii de liceu care aparţin minorităţilor naţionale.

Absolvenţii de liceu care aparţin minorităţilor naţionale susţin marţi, 23 iunie, proba la Limba şi literatura maternă, probă scrisă. Proba scrisă la limba maternă se susţine la maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană sau italiană.
 
Urmează, pe 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă, iar 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului – proba E d) – proba scrisă. 
 
În funcţie de profilul urmat la liceu, absolvenţii trebuie să aleagă una dintre următoarele materii pentru examen: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi de la profilul militar din filiera vocaţională Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie – absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat mai sus. 

Când se afişează rezultatele la BAC 2020 

30 iunie 2020 – Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.00
30 iunie 2020 – Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16.00 – 20.00
1 – 4 iulie – Rezolvarea contestaţiilor
4 iulie 2020 – Afişarea rezultatelor finale
 

Comenteaza