Bacalaureat 2020/ Mâine încep înscrierile. Calendarul examenelor

Bacalaureat 2020/ Mâine încep înscrierile. Calendarul examenelor

În perioada 3 - 10 iunie are loc înscrierea candidaţilor la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020

Pe 30 iunie, până la ora 12, vor fi afişate rezultatele, urmând ca în intervalul orar 16-20 să fie depuse contestaţiile. Contestaţiile vor putea fi depuse şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8 -12. 
 
În perioada 1-4 iulie vor fi rezolvate contestaţiile pentru ca pe 5 iulie să fie afişate rezultatele finale.
 
Ca şi în cazul Evaluării Naţionale, elevii de clasa a douăsprezecea vor putea susţine examenul de Bacalaureat într-o sesiune specială, dacă au avut probleme de sănătate la prima sesiune. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban.

„Am avut o discuţie cu doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie şi mi-am dat acordul, că e clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu, fiind în achetă epidemiologică, eventual în spital, nu li se poate răpi şansa de a da Bacalaureatul", a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că i se pare normal ca şi elevii de clasa a douăsprezecea să poată avea o sesiune specială, ca în cazul Evaluării Naţionale.

„În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională, se face o sesiune specială la două săptămâni şi mi se pare corect ca şi pentru elevii din clasa a douăsprezecea să se poată", a adăugat premierul.

Etichete
Comenteaza