Ca la noi, la nimeni! Senatul votează legile Educației în ziua în care peste 150.000 de profesori sunt în grevă

Ca la noi, la nimeni! Senatul votează legile Educației în ziua în care peste 150.000 de profesori sunt în grevă
| Foto: psnews.ro

Proiectele legilor învăţământul preuniversitar şi superior, împreună cu rapoartele comisiei de specialitate, vor intra luni, pentru vot, în plenului Senatului, ca for decizional.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că proiectul "România educată" va deveni, luni, realitate.

„Cred că cel mai important, de departe, proiect pe care îl avem astăzi pe ordinea de zi este pachetul legilor educaţiei. <România Educată> devine astăzi realitate, sunt convinsă, prin votul coaliţiei aflate la guvernare. Parlamentarii sunt mobilizaţi. Le mulţumesc celor din comisia de educaţie pentru efortul de peste o săptămână”, anunţă Alina Gorghiu.

Liberala precizează că peste 500 de amendamente au fost depuse şi în Senat.

„Sunt mulţumită că astăzi reuşim să supunem votului plenului proiectul cel mai mare de consultare naţională din ultimele trei decenii. Vorbim de nişte legi care oferă răspunsuri şi un cadrul adecvat nevoilor elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor. Sunt oameni care au nevoie de aceste schimbări. Este o reformă asumată de PNL, asumată de România, pentru că această reformă se află în PNRR şi este o reformă care are ca obiective urmărite accesul neîngrădit la educaţie, prevenirea şi combaterea abandonului şcolar care în ultimii ani a devenit o problemă în România, învăţământul dual şi adaptarea la piaţa muncii, îmbunătăţirea managementului educaţional, realizarea unei reforme cât mai incluzive şi mai curpinzătoare”, încheie Gorghiu.

Luni este prima zi de grevă generală în sistemul de educaţie din România. În total, potrivit sindicatelor, vor protesta peste 150.000 de cadre didactice,

Comenteaza