Calificativul la purtare poate fi scăzut de acum și elevilor din clasele primare

Calificativul la purtare poate fi scăzut de acum și elevilor din clasele primare

Una dintre modificările aduse Statutului elevului de către Ministerul educației prevede posibilitatea scăderii calificativului la purtare pentru elevii din învățământul primar.   

Statutul elevului, varianta 2023, a fost aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.797 din 8 martie 2023 și a fost publicat 14 zile mai târziu în Monitorul Oficial.

„Pentru toți elevii din învățământul primar, la fiecare 20 de absențe nejustificate pe an școlar din totalul orelor de studiu sau la 10% absențe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient”, prevede articolul 27, alineatul I, modificat, conform Edupedu.ro.

Înainte de această schimbare, Statutul elevului nu prevedea această sancțiune și pentru elevii din clasele Pregătitoare – a IV-a.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza