“Ce facem dacă un profesor conspiraționist intră la clasă și umple capul copiilor cu bazaconii?”

“Ce facem dacă un profesor conspiraționist intră la clasă și umple capul copiilor cu bazaconii?”

Odată cu apropierea deschiderii școlilor, „s-a vorbit despre elevi, despre părinți, dar eu aș vorbi și despre profesori", a spus jurnalistul Robert Schwartz într-o intervenţie, la Digi24.

"Ce facem în situația în care un profesor adept al teoriilor conspirației intră la clasă și umple capul copiilor cu bazaconii?”, întreabă jurnalistul, în contextul discuţiilor deschiderii școlilor în condiții de pandemie.

„În situația aceea elevii pot merge la directorul școlii, pot merge acasă, dar în multe situații elevii nu au curajul să vorbească despre tembelismul unui profesor de acest gen. Îmi permit să vorbesc așa, am fost profesor și știu ce înseamnă să ai colegi care nu sunt responsabili. Deci, ce facem în situația respectivă? Cred că și despre asta ar trebui vorbit”, a atras atenția jurnalistul Deutsche Welle.

În România şcoala va începe pe 14 septembrie, conform instrucţiunilor autorităţilor, în funcţie de rata infectărilor din fiecare localitate: fie pe sistem verde, fie galben sau roşu.

În SCENARIUL 1 (VERDE), toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, rata de incidenţă la 1.000 de locuitori trebuie să fie mai mică de 1.

SCENARIUL 2 (GALBEN) prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este aplicabil la o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În SCENARIUL 3 (ROȘU), toți elevii vor face cursuri online. Acest scenariu va fi folosit pentru localitățile cu rata de incidenţă a infecţiilor mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Comenteaza