Ce modificări ar putea apărea la nota de la purtare. „Avem nevoie de măsuri coercitive”

Ce modificări ar putea apărea la nota de la purtare. „Avem nevoie de măsuri coercitive”

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a propus includerea notei de la purtare în media de admitere la liceu și la facultate.

Sindicaliștii din educație propun ca notele la purtare să fie incluse în media de admitere la liceu pentru a-i descuraja pe elevii violenți.  

„Avem nevoie de măsuri coercitive. Vrem și noi să știm cum răspund copiii pentru fapte de violență, că vorba ceea, scăderea notei la purtare nu impresionează pe nimeni. De ce nu legăm nota la purtare și de admiterea la liceu și de admiterea la facultate? Și atunci, să vezi! Ți-am scăzut nota la purtare, cu două sau trei puncte, până acum nu te interesa absolut nimic! Că nu aveai nicio problemă, erai vedetă! Dar în momentul în care te poate afecta când trebuie să treci la liceu, atunci o să te gândești de zece ori mai bine!” a declarat Marius Nistor, liderul sindicatului „Spiru Haret”, pentru stirileprotv.ro.

Propunerea vine în contextul în care, pentru reducerea violenței în școli, ministrul Educației Ligia Deca a anunțat că în sălile de clasă pot fi instalate camere audio-video fără să fie necesar acordul părinților și al profesorilor, decizie care a stârnit o serie de controverse.

Comenteaza