Clujul susţine programul "Creatori de viitor - Champions United". Agenda evenimentului

Clujul susţine programul
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) se alătură parteneriatului cu Asociaţia 11even şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în organizarea proiectului "Creatori de viitor - Champions United", dedicat liceenilor cu performanțe excepţionale.

Manifestarea va avea loc între 17 şi 23 iulie şi va reuni peste 100 de elevi de liceu cu performanţe deosebite în educaţie, cultură, sport şi leadership şcolar, profesori de top din România, părinţi cu implicare deosebită în procesul educaţional, precum şi o serie de mentori.

"Prezența la Cluj-Napoca - în Capitala Europeană a Tineretului - a peste 100 de liceeni din 30 de orașe ale României face din orașul nostru, vechi de două milenii, o emblemă a viitorului. Implicarea noastră în acest proiect demonstrează că suntem alături mai ales de tinerii cu performaţe deosebite, de liceeni premiaţi la competiţii naţionale şi internaţionale. Ne dorim ca aceşti olimpici să se dezvolte sănătos, să se desăvârşească în amfiteatrele facultăţilor noastre", a declarat rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop. 

În cadrul proiectului participanţii vor putea să întâlnească mentori din diverse domenii, așa cum este Solomon Marcus, membru al Academiei Române, Bogdan Mursa, reprezentant al României în cadrul Microsoft Imagine Cup, Philipp Kandal, director al unei companii, sau Marius Simion, fondatorul unei firme de dezvoltare personală.

"Dorim să-i recompensăm la cel mai înalt nivel pe acești elevi cu performanțe deosebite, pentru că ei sunt acei tineri care, dacă vor alege să trăiască în România, își vor aduce o contributie importanta la dezvoltarea acestei țări", a declarat Ovidiu Neamțu, inițiatorul programului.

Cele şapte zile de desfăşurare vor avea o agendă bogată, cu multe activități practice şi competiții. Spre exemplu, în cadrul sesiunii „IT, tehnologie și inovație" participanții vor putea să asculte povești de succes ale unor inovatori din aceste domenii sau vor putea să-și testeze imaginația în cadrul workshop-ului „Innovation Lab".

Tot în aceată sesiune vor putea afla povestea unui start-up fondat de un grup de liceeni participanți la ediția de anul trecut a acestui proiect. În cadrul sesiunii „Finanțe și antreprenoriat" vor afla povești de succes ale unor antreprenori tineri și se vor putea implica în ateliere practice pe domenii ca marketing, vânzări sau inteligență financiară.

Agenda proiectului este completată de seri de board games, competiții de debate, concursuri sportive, vizite la diverse obiective din Cluj, o competiție cu tema "Viziunea educației 2025" și o seară în care se vor premia cei mai buni dintre liceeni. Programul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 80 de liceeni de top din opt județe din România. În 2015 programul se va dezvolta pe mai multe arii.

Agenda „Champions United 2015"

Share Future (18-20 iulie)

Zile dedicate unor tematici actuale și de interes: IT, tehnologie, inovație, finanțe și antreprenoriat. Sesiunile vor fi susținute de mentori invitați (persoane cu experiență deosebită în aceste domenii).

Share Vision (21-22 iulie)

Competiția "Viziunea Educației - 2025". Împărțiți pe echipe, liceenii participanți vor putea lucra alături de profesori și mentori la proiecte referitoare la educația viitorului. Începând cu setarea unei viziuni, stabilirea unor obiective și acțiuni strategice pe termen scurt și mediu, vor putea să-și dezolte abilități de muncă în echipă și, de ce nu, să-și aducă o contribuție activă la modul în care va arăta educația în România.

Share Performance (22 iulie)

"Gala performanței în educație". Se vor premia cei mai buni liceeni şi cele mai bune echipe.

Share Fun (17-21 iulie)

Vor fi organizate cupe de fotbal, volei, alergare, street-ball în Parcul Iuliu Haţieganu. De asemenea, va avea loc un workshop special de imporvizație, iar serile vor fi dedica competițiilor de board games sau de debate.

Comenteaza