Consilierii județeni ai Clujului au votat! Elevii olimpici și cei de 10 vor fi premiați în bani

Consilierii județeni ai Clujului au votat! Elevii olimpici și cei de 10 vor fi premiați în bani

Pe lângă elevi, și profesorii merituoși ai Clujului vor fi recompesanți financiar de către Consiliul Județean.

Reunit în ședință ordinară joi, 26 septembrie 2024, forul administrativ județean a aprobat alocarea sumei de 350.000 de lei pentru premierea elevilor și profesorilor care au obținut premii la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale în anul școlar 2023-2024 și a cadrelor didactice care i-au pregătit, precum și pentru premierea elevilor din județ care au obținut, în anul 2024, media la examenul de Bacalaureat și cel de Evaluare Națională.

Prin acest demers am dorit să ne arătăm întreaga apreciere și recunoștință față de elitele Clujului, față de acești elevi și profesori care au așezat, cu mândrie, numele județului pe primele locuri ale clasamentelor. Strădania și performanțele lor reprezintă un foarte bun exemplu de urmat”, a afirmat Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

În urma adoptării acestei decizii, Consiliul Județean Cluj va încheia un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj pentru buna derulare a activității de premiere.

Obiectivul urmărit prin această hotărâre constă în creșterea calității serviciilor publice în domeniul educației, menținerea conjugării eforturilor tuturor factorilor din sectorul public pentru a răspunde nevoilor elevilor, prin activități menite să asigure stimularea accesului la performanță în educație, conștientizarea rolului pe care participarea la competițiile școlare îl poate avea în educația și dezvoltarea personală individuală, promovarea unor servicii publice de calitate.

Comenteaza