Cum arată Liceul Eminescu, după modernizare. „Copiii sunt foarte mulţumiţi" GALERIE FOTO

Cum arată Liceul Eminescu, după modernizare. „Copiii sunt foarte mulţumiţi
După un an şi opt luni, o parte dintre copiii care învaţă la Liceul Mihai Eminescu au revenit în vechea lor şcoală, de pe Bulevardul 21 Decembrie. Care acum e complet nouă.

Clădirea Liceului Teoretic Mihai Eminescu i-a primit luni pe elevii care învăţaseră un an şi opt luni în „deplasare". Imobilul a fost complet renovat şi a primit, în plus, o mansardă. La cele 22 de săli existente s-au adăugat alte 11, aflate la ultimul nivel al imobilului.

„Copiii au fost extrem de mulţumiţi. Şcoala este peste aşteptări, datorită dotărilor de ultimă generaţie. Învăţământul este mult mai performant dacă este susţinut de tehnologie", a spus Raluca Dobrescu, directorul liceului.

„Dintre cele trei şcoli modernizate, aceasta mi se pare cea mai frumoasă. Totul este de cea mai bună calitate", a subliniat Ovidiu Câmpean, director în Primăria Cluj-Napoca şi project manager al acestui proiect.

Copiii din clasele mici nu s-au întors încă în imobilul de pe Bulevardul 21 Decembrie. „Avem 23 de săli în care am intrat luni dimineaţa, iar zece sunt încă nemobilate. Acelea vor putea să îi găzduiască pe elevii mici începând din aprilie. Ei învaţă acum la Seminarul Teologic, pe strada Meseriilor", a explicat Raluca Dobrescu.

10 

table inteligente a primit liceul prin acest proiect; dotările noi mai cuprind 90 de calculatoare, 10 laptopuri, 15 videoproiectoare.

Şcoala are scări de granit, tavan fals din metal, strat izolator 30 de centimetri, geamuri termopan cu trei straturi. Au fost create mai multe grupuri sanitare şi s-a cumpărat o centrală termică. Până în 2015, liceul se încălzea cu sobe şi nu exista apă caldă în băi. Clădirea are lift, care va fi pus în funcţiune după ce va fi angajată o societate care să asigure mentenanţa.

„Părinţii care au venit dimineaţa să îi aducă pe copii au fost curioşi. Le-am dat voie să intre până în curte. Probabil în aprilie vom organiza o zi a porţilor deschise, mai ales că atunci este şi perioada când se înscriu copiii în clasa pregătitoare", a declarat directorul Raluca Dobrescu.

Sala şi terenul de sport nu au fost încă terminate şi se speră ca lucrările să fie finalizate până la termenul de predare oficial al lucrărilor, 28 februarie. De asemenea, de pe stradă se observă că mansarda nu este tencuită, în partea sa laterală.

Reabilitarea clădirii Liceului Teoretic Mihai Eminescu presupunea lucrări de extindere, mansardare, construirea unei mediateci şi a unei săli de sport. Primul termen de finalizare a fost 15 mai 2016; au urmat şi alte date, precum începerea anului şcolar sau 30 noiembrie, iar ultimul termen stabilit a fost 12 februarie 2017. Pe panoul din faţa liceului este trecută ca dată limită 28 februarie 2017.

Lucrările au fost începute în iunie 2015 şi costă peste 12 milioane de lei; o parte din bani au venit din fonduri europene. Licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca a fost câştigată de asocierea a trei firme Coldea Construcţii - Grup Energoinstal - Dava Invest, care a mai obţinut şi contractul de reabilitare a altei unităţi şcolare din municipiu, Şcoala Ion Agârbiceanu, cu o valoare dublă, de peste 25 de milioane de lei. În cazul acestei unităţi, lucrările au fost finalizate în toamna lui 2016, după începerea şcolii, deşi trebuiau terminate până cel târziu în 15 septembrie.

Comenteaza