Ce se întâmplă cu școala pe timpul iernii. Cîmpeanu a convocat inspectorii şcolari din județe pentru instrucțiuni

Ce se întâmplă cu școala pe timpul iernii. Cîmpeanu a convocat inspectorii şcolari din județe pentru instrucțiuni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu anunță că a convocat la minister inspectorii şcolari generali din toate judeţele țării pentru a le comunica instrucţiuni despre desfășurarea școlii pe timpul iernii.

Ministrul a anunţat luni că școlile nu vor trece în online și nu vor fi forțate să scadă temperatura în clase la iarnă.

"Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ", a scris Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a adăugat că nu se justifică „sub nicio formă” demersuri precum „iniţiativele izolate”, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ.

"Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile", a mai transmis Cîmpeanu, precizând că proiectul legii Educației "prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia".

 

Comenteaza