Deca: Corectarea la simularea pentru Evaluarea Națională 2024 va fi digitalizată

Deca: Corectarea la simularea pentru Evaluarea Națională 2024 va fi digitalizată

Având în vedere numărul foarte mare de contestații de la Evaluarea Națională, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat o soluție pentru a elimina eroarea umană: corectarea digitalizată. 

"Ceea ce vom face și am făcut la nivel de pilot și anul acesta și anul trecut este să digitalizăm evaluarea. Simularea de anul viitor va fi realizată cu corectare digitalizată", a declarat Ligia Deca, în cursul săptămânii trecute, pentru TVR Info în contextul în care, în acest an, la Evaluarea Națională au fost depuse peste 27.000 de contestații.

Ministrul Educației a spus că prin această măsură se încearcă eliminarea erorilor la corectare.

"(...) toți corectorii vor avea repartizat un număr de lucrări pe care le văd direct pe calculator și completează pentru fiecare subiect baremul de notare direct în platformă. Asta înseamnă că eliminăm erorile datorate copierii punctajelor în barem, eliminăm erorile datorate adunării  fracțiunilor de punct la nota finală. O greșeală clasică care se întâmplă datorită (sic!) oboselii este că nu se adaugă punctul din oficiu, că se mai uită sau sunt greșeli de adunare efectiv. La un număr mare de lucrări se mai întâmplă să avem erori. Această colectare digitalizată va rezolva problema", a explicat Ligia Deca. 

Ministerul Educației a anunțat că după afișarea rezultatelor inițiale la Evaluarea Națională au fost depuse 27.128 de contestații, număr care reprezintă 8,52% din numărul total de lucrări. Procentual, la nivel naţional, 71,2% dintre notele contestate - 19.320 de lucrări au fost modificate cu diferenţe mai mici de 0,5 puncte, 4.597 note au fost modificate cu diferenţe între 0,5 şi 1 punct, 226 de note cu diferenţe între 1 şi 2 puncte (sub 1%), iar 6 note au înregistrat diferenţe mai mari de 2 puncte (3 la Limba şi literatura română şi 3 la Matematică).

Comenteaza