Deca: Dacă greva din Educaţie se prelungeşte, vom prelungi şi noi anul şcolar

Deca: Dacă greva din Educaţie se prelungeşte, vom prelungi şi noi anul şcolar

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat luni că va exsta posibilitatea de prelungire a cursurilor și a calendarelor de evaluări, dacă se prelungește perioada de grevă.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat luni la Antena 1 că ministerul nu va lăsa niciun elev fără situaţie încheiată şi fără posibilitatea, dacă se află în clasa a VIII a sau a XII a, de a da examenele. Există soluţii în cazul în care această perioadă se prelungeşte, vom prelungi şi noi anul şcolar. 

”Există soluţii în cazul în care această perioadă se prelungeşte, vom prelungi şi noi anul şcolar. Nu există varianta în care să nu finalizăm în condiţii bune anul şcolar, să nu se încheie mediile, să nu se desfăşoare examenele naţionale. Toate se vor desfăşura chiar dacă asta înseamnă prelungirea anului şcolar. Mesajul meu către cei care protestează este să înţeleagă că facem toate eforturile şi că Ministerul Educaţiei este alături de ei în a-şi cere drepturile salariale corecte, însă, în acelaşi timp trebuie ne gândim la cum reuşim să asigurăm examenele naţionale, încheierea situaţiei şcolare şi dreptul la educaţie pentru toţi”, a spus Ligia Deca la Antena 1.

Aproximativ 200.000 de cadre didactice și angajați din învățământ se află, în continuare, în grevă generală. Luni dimineață, președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a afirmat că "în momentul de față vorbim de amânarea examenelor".

"În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi", a spus acesta.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza