Din toamnă, școlile vor avea "sală de detenție" pentru elevii care deranjează orele

Din toamnă, școlile vor avea "sală de detenție" pentru elevii care deranjează orele

Noul Statut al Elevului, care urmează să intre în vigoare din septembrie, prevede organizarea unui spațiu în fiecare școală, precum și o procedură de supraveghere pentru elevii care deranjează orele.

„Sala de detenție” este introdusă oficial în școlile din România prin noul Statut al Elevului, trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Astfel, conform noilor prevederi, „în cazul elevilor care în timpul orelor manifestă comportamente care afectează desfășurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu.

În acest caz sunt obligatorii: supravegherea elevului de către un alt cadru didactic sau didactic auxiliar și informarea părintelui”, scrie în postarea Ministerului Educației în care anunță trimiterea spre publicarea în Monitorul Oficial a celor două documente.

Potrivit Ministerului Educației, cadrul didactic poate lua această decizie doar pentru propria oră de curs. Pentru respectiva oră elevului nu i se consemnează absență.

„Fiecare școală va include în regulamentul propriu modalitatea exactă de aplicare a acestei prevederi, în funcție de resursele existente”, scrie în postarea Ministerului Educației în care anunță trimiterea spre publicarea în Monitorul Oficial a celor două documente.

Comenteaza