Diplomele de BAC ar putea fi eliberate mai devreme. Care este condiția

Diplomele de BAC ar putea fi eliberate mai devreme. Care este condiția

Un document trimis inspectoratelor școlare de Ministerul Educației arată că diplomele de Bacalaureat 2024 pot fi obținute de către unii candidați înainte de afișarea rezultatelor finale.

Elevii care au promovat examenul și nu au depus contestații pot obține diplomele de BAC înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestațiilor, potrivit unui document semnat de Kallos Zoltan, secretar de stat în Ministerul Educației și președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat, relatează Edupedu

„Diplomele de bacalaureat pot fi eliberate, la cerere, candidaților care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea specială mai 2024, sesiunea iunie-iulie 2024, respectiv sesiunea august 2024 şi nu au depus contestație, înainte de afişarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestaţiilor”, se arată în documentul Ministerului Educației, potrivit sursei citate.  

Ministerul recomandă eliberarea cu prioritate pentru candidații a căror înscriere la facultate este condiționată de prezentarea diplomei de BAC

„Recomandăm eliberarea, cu prioritate, a diplomei de bacalaureat candidaților a căror înscriere la instituții de învăţământ superior în perioada imediat următoare finalizării examenului de bacalaureat este condiționată de prezentarea acesteia”, se arată în document.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat se desfășoară anul acesta între 1 și 5 iulie, în timp ce în perioada 17-27 iunie are loc evaluarea competențelor, conform calendarului oficial. 

Elevii pot depune contestații pe 8 iulie 2024, după afișarea rezultatelor la probele scrise. Între 9 și 11 iulie, contestațiile vor fi rezolvate. Afișarea rezultatelor finale are loc pe 12 iulie 2024. 

 

Comenteaza