Dotări SMART pentru Școlile Speciale din Cluj. Banii vin din PNRR

Dotări SMART pentru Școlile Speciale din Cluj. Banii vin din PNRR
| Foto: universul.net

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței extraordinare desfășurate vineri, proiectul ”Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj”.

 Acesta urmează să fie depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și vizează modernizarea infrastructurii celor nouă școli speciale, a Grădiniței Speciale și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, instituții aflate în subordinea forului administrativ județean.

„Educația rămâne o prioritate esențială a Consiliului Județean. Pe lângă numeroasele proiecte cu bani europeni pe care le-am câștigat, urmărim în mod continuu să accesăm cât mai multe posibile surse de finanțare pentru modernizarea infrastructurii școlare speciale. Ne dorim asigurarea unor condiții optime de studiu și care să corespundă nevoilor actuale ale elevilor și cadrelor didactice”, a afirmat Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Valoarea totală a proiectului este de 7.507.756,64 lei, inclusiv TVA, perioada estimativă de implementare fiind iunie 2023 – decembrie 2024.

Prin intermediul investiției, trei instituții școlare vor beneficia de laboratoare noi de informatică, dotate cu display interactiv, suport pentru display, sistem all-in-one, multifuncțională, sistem de sunet, cameră de videoconferință și router WiFi.

Totodată, pentru toate cele 11 unități educaționale vor fi asigurate echipamente digitale în sălile de clasă, mobilier și materiale didactice.

De asemenea, patru entități își vor echipa laboratoarele de științe cu microscop, planșe, truse, kituri robotice, imprimante 3D, creion 3D, robot cu braț multifuncțional.

În același timp, în toate cele 11 unități de învățământ vor fi utilate cabinetele școlare iar atelierele de practică vor fi dotate cu mobilier, echipamente și materiale didactice - oglinzi, scaune de coafor, mese de manichiură, masă de lucru atelier, mașină de aplicat folie, mașină electrică, panou, ansamblu manichiură, etc.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza