DSP-urile anunţă situaţia epidemiologică pentru fiecare localitate/Şcolile anunţă scenariul adoptat până pe 10 septembrie

DSP-urile anunţă situaţia epidemiologică pentru fiecare localitate/Şcolile anunţă scenariul adoptat până pe 10 septembrie

DSP trebuie să informeze astăzi care este situaţia epidemiologică a fiecărei localităţi, respectiv media de infectare la mia de locuitori. Şcolile au la dispoziţie trei zile până când stabilesc scenariul în care se încadrează.

Direcţiile de Sănătate Publică anunţă astăzi care este situaţia epidemiologică a fiecărei localităţi, urmând ca în termen de trei zile, şcolile să emită scenariul adoptat pentru începerea noului an şcolar. 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, duminică seară, că scoala va începe pe 14 septembrie, scenariul de urmat fiind decis de fiecare unitate de învăţământ în funcţie de situaţia epidemiologică. Anisie a precizat că inspectorii scolari sunt optimişti că în 80% din şcoli elevii să se întoarcă în clase.

„​Începe şcoala pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuţii cu anumiţi specialişti epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an şcolar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma. Noi mâine aşteptăm de la DSP rapoartele privind situaţia epidemiologică pe fiecare localitate şi urmează ca fiecare unitate de învăţământ să aleagă scenariul în funcţie de situaţia epidemiologică. Până la acest moment, inspectorii au spus că sunt optimişti ca în 80% din unităţi să începem şcoala fizic. Mâine aflăm care e situaţia epidemiologică după care vom putea să dăm toate datele necesare”, a afimat ministrul Educaţiei.

Varianta anunţată de Orban a revenirii în clase de la 1 octombrie, şi efectuarea cursurilor online timp de două săptămâni de pe 14 septembrie, a fost abandonată. Premierul a menţionat că nu s-a luat o decizie în acest sens, rămânând în vigoare, deocamdată, deciziile luate până acum.

 

Comenteaza