Efectul grevei: Ministerul Educației majorează sumele pentru plata profesorilor la Evaluarea Națională și BAC

Efectul grevei: Ministerul Educației majorează sumele pentru plata profesorilor la Evaluarea Națională și BAC

Ministerul Educației ar urma, după ce greva generală a fost suspendată, să majoreze cu până la 25% sumele pe care le vor primi profesorii care se vor implica în organizarea și desfășurarea examenelor naționale.

Ministerul Educației a elaborat un proiect de ordin de ministru care conține sumele cu care vor fi plătiți anul acesta profesorii care corectează lucrările la Evaluarea Națională și Bacalaureat, dar și membrii comisiilor, precum și informaticienii care participă la organizarea examenelor. 

Potrivit documentului obținut de Educație Privată, profesorii evaluatori vor încasa 15 lei/lucrare la Evaluarea Națională, în loc de 11 lei/lucrare cât au primit anul trecut, și 18 lei/lucrare la Bacalaureat, spre deosebire de anul trecut când au câștigat 14 lei.

Președinții comisiilor organizate în unitățile de învățământ la Evaluarea Națională vor încasa cu 190 de lei mai mult (790 lei în 2023, 600 de lei în 2022), iar persoanele responsabile de supravegherea audio-video, care în 2022 au primit 550 lei, anul acesta vor fi plătite cu 724 de lei.

Comenteaza