Profesorii corectori de la Evaluare Națională și Bac vor primi mai mulți bani anul acesta

Profesorii corectori de la Evaluare Națională și Bac vor primi mai mulți bani anul acesta

Profesorii care vor corecta lucrările de la Evaluare Națională și Bacalaureat vor primi mai mulți bani, anul acesta, a anunțat ministrul Educației Ligia Deca.

Deca a afirmat în cadrul unui interviu că și în acest an va crește suma cu care vor fi plătiți profesorii implicați în desfășurarea examenelor naționale la vară.

”Cert este că noi am crescut anual sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor și în general celor implicați în procesul de evaluare. Ne dorim să facem acest lucru și în acest an”, a spus Ligia Deca, la TVR Info

Ministrul a dat ca exemplu faptul că, anul trecut, un profesor evaluator care a corectat în jur de 100 de lucrări a primit 1500 de lei brut.

”Nu este o sumă nesemnificativă, nu este nici o sumă foarte mare, dar cred că este o sumă care să motiveze profesorii care au competențe de evaluare să fie implicați în aceste examene. Evident, un plus față de motivație intrinsecă. (…) Numărul de lucrări se stabilește în funcție de disciplină. Sunt mult mai multe la BAC față de Evaluarea Națională și în funcție de niște bareme pe care noi le stabilim printr-un act normativ. Urmează ca acest act normativ să fie publicat. Calculăm încă impactul bugetar în funcție de calculul care se face pe volum de muncă. O să facem publice aceste detalii în curând. Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut”, a mai spus Deca.

Comenteaza