Elevii din clasele a XII-a nu se înghesuie să revină în școli. Care este explicația

Elevii din clasele a XII-a nu se înghesuie să revină în școli. Care este explicația

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, potrivit relatărilor profesorilor, prezenţa în bănci a elevilor de clasele a XII-a este scăzută, comparativ cu prezenţa înregistrată în învăţământul primar şi în grădiniţe.

"Avem acea situaţie a elevilor de clasa a XII-a. Am discutat cu multe cadre didactice, sunt puţin dezamăgite de prezenţa mult mai slabă decât cea înregistrată în învăţământul primar şi în grădiniţe”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, joi seară, la Digi 24
 
Întrebat care ar fi explicaţia pentru această situaţie, Sorin Cîmpeanu a răspuns că presupunerea sa este aceea că elevii mai mari au deprins învăţarea în sistem online. 
 
"Sunt deja în perioadă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, şi-au format deja, cei de clasa XII-a, au o altă atitudine faţă de societate, faţă de tehnologie, probabil că şi-au format deja reflexul de învăţare online mai repede decât cei mici - pentru că la cei mici predarea online, aşa cum am spus-o de fiecare dată, este mult mai dificil de imaginat - şi se pregătesc de examenul de Bacalaureat, presupun”, a spus ministrul.

Comenteaza