"Eminescu", un nou început. De luni

De luni, copiii se întorc la şcoala de pe Bulevardul 21 Decembrie. Lucrările sunt terminate în parte.

Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" îşi redeschide porţile, după ce elevii au petrecut un an şi jumătate în alte săli de clasă, unele improvizate. Lucrările nu sunt însă gata în totalitate.

"De mâine, elevii încep şcoala în clădirea modernizată. Mai rămâne sala de sport şi o parte din terenul de sport. Acestea vor fi finalizate, conform contractului, până în 28 februarie. Sala este aproape gata. Terenul nu a putut fi finalizat din cauza condițiilor meteo. Curtea este curată, iar sălile de clasă au fost mobilate", a spus Ovidiu Câmpean, project-manager din partrea Primăriei.

Reabilitarea clădirii Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" presupunea lucrări de extindere, mansardare, construirea unei mediateci şi a unei săli de sport. Primul termen de finalizare a fost 15 mai 2016; au urmat şi alte date, precum începerea anului şcolar sau 30 noiembrie, iar ultimul termen stabilit a fost 12 februarie 2017. Toate au fost încălcate. Pe panoul din faţa liceului este trecută ca dată limită 28 februarie 2017.

Lucrările au fost începute în iunie 2015 şi costă peste 12 milioane de lei; o parte din bani au venit din fonduri europene. Licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca a fost câştigată de asocierea a trei firme SC Coldea Construcţii - SC Grup Energoinstal - SC Dava Invest, care a mai obţinut şi contractul de reabilitare a altei unităţi şcolare din municipiu, Şcoala "Ion Agârbiceanu", cu o valoare dublă, de peste 25 de milioane de lei. În cazul acestei unităţi, lucrările au fost finalizate în toamna lui 2016,după începerea şcolii, deşi trebuiau terminate până cel târziu în 15 septembrie.

 

Comenteaza