Fără telefoane mobile în timpul orelor de curs! Se pot folosi doar în scop educativ/ Ce pățesc elevii care nu respectă regula

Fără telefoane mobile în timpul orelor de curs! Se pot folosi doar în scop educativ/ Ce pățesc elevii care nu respectă regula

Noul Statut al Elevului, precum și Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial.

Ministerul Educației anunță că au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial al României cele două ordine de ministru pentru aprobarea Statutului Elevului, respectiv pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Potrivit ME, nerespectarea interdicției cu privire la telefoane ”poate duce la preluarea echipamentului de către personalul unității de învățământ, în vederea restituirii lui la finalizarea  orelor de curs din ziua respectivă, în mod obligatoriu, către părinți sau elevii majori, după caz, conform regulamentului intern al unității de învățământ”.

În anunțul ministerului se menționează că aceste prevederi nu se aplică echipamentelor pe care elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) sunt autorizați să le folosească.

Comenteaza